TOG succesvol op Opstaptoernooi

Zondag heeft TOG met 6 spelers meegedaan aan het Opstaptoernooi bij Alexandria’66 in Rotterdam. Het werd een hele leuke, leerzame dag waarin de TOG’ers ontzettend goed hebben gespeeld. In het verenigingsklassement werd TOG uiteindelijk zelfs (gedeeld) tweede ! Ereplaatsen waren er voor Matthias (2e plaats) en Bas (2e plaats). Hieronder een verslag …

Foto’s zie hier (bron: Theo Bense, Alexandria’66).

Nog meer foto’s staan hier.

Uitslagen staan hier.

Traditiegetrouw was het Opstaptoernooi bij Alexandria’66 weer een goed georganiseerd toernooi. De sfeer is er altijd goed en sportief, en geeft ruimte aan jonge en beginnende tafeltennissers met weinig of geen toernooi/competitie ervaring. Zo ook onze deelnemers waarvan Bastiaan, Tjerk en Sander nog nooit een toernooi hadden gespeeld.

De ochtendwedstrijden waren plaatsingswedstrijden in poules, bestaande uit spelers van verschillende speelsterkte. Direct werd er op de verschillende tafels heel goed gespeeld. Matthias, Bas en Tjerk hadden de smaak meteen al goed te pakken, speelde aanvallend en met durf, en werden uiteindelijk 3e, 2e en 3e in hun poule. Ook Sander speelde direct zijn beste wedstrijden, won veel games, maar helaas net geen partij. Op grond zijn goede spel en de moeilijke tegenstanders een prestatie van formaat. Sven deed wat hij al weken doet: goed spelen en veel winnen. Sven werd dan ook eerste in zijn poule. Bastiaan tenslotte won zijn eerste wedstrijd dit jaar (!) en ook nog eens een game in een andere wedstrijd. Dat was dus groot feest op tafel 2 !

In de middagpoule waren de poules ingedeeld op speelsterkte. Omdat Sven ’s morgens alles had gewonnen zat hij in de finalepoule. En Sven deed dat op fantastische wijze. Met goed en verzorgt tafeltennis haalde hij een super hoog niveau en wist zelfs een partij te winnen. Er zat bijna nog een tweede winstpartij in. In een ware thriller verloor hij nipt met 2-3 (11-9) de allerlaatste wedstrijd van het toernooi onder het oog van heel veel enthousiaste supporters. Een zinderende (en uiterst sportieve) topwedstrijd die eigenlijk twee winnaars had moeten kennen. Sven kon zodoende eervol een geweldig toernooi afsluiten.

In poule 2 vocht Bas een prachtige strijd uit in een zware poule. Bas laat echter al weken lang duidelijk progressie zien waaruit veel zelfvertrouwen en enthousiasme straalt. Al spinnend en heel goed serverend was hij alle spelers (op 1 na) de baas. Dit resulteerde uiteindelijk dus in een welverdiende tweede plaats in de eindrankschikking. Wel gefeliciteerd Bas !!

In poule 3 speelde Matthias en Tjerk mee om de hoogste plaatsen. Met goed tafeltennis hield Tjerk goed stand in deze moeilijke poule. Op zich al een knappe prestatie omdat hij nooit eerder een dergelijk toernooi heeft meegespeeld. Uiteindelijk ging het tussen Matthias en Tjerk om de tweede plaats in de poule. De meer ervaren Matthias won deze strijd en kon zodoende een kroon zetten op een uitstekend toernooi. Ook jij van harte gefeliciteerd Matthias !!

Sander en Bastiaan tenslotte ontmoette elkaar in poule 5. Daarin won Bastiaan opnieuw een wedstrijd die uitermate spannend was (3-2) en 11-8 in de vijfde. Sander volgde zijn voorbeeld, won ook nog eens van Bastiaan, en won zodoende twee wedstrijden. Een plaats bij de eerste 2 was dus mogelijk voor hem. Helaas kon Sander dit (nog niet) behalen maar streed lang mee voor een ereplaats. In een direct duel om plaats 2 tegen een hele sterke tegenstander verloor hij zeer eervol met 11-4 11-8 en 11-8. Daarmee sloot Sander het toernooi af als 3e en Bastiaan als 4e.

Als klap op de vuurpijl volgende ook nog eens een tweede plaats in het verenigingsklassement (gedeeld met Alexandria’66). TOGB won dit keer de wisselbokaal. Een leuke verrassing dus en de beloning voor een prachtige dag. Al met al kan worden geconcludeerd dat er zeer, zeer goed (en sportief) is gespeeld door de TOG’ers. De sfeer was optimaal en onderling werd er ook aangemoedigd en gecoacht. Super gedaan jongens, hier doen we het allemaal voor !!

Bij deze nog een groot compliment aan de prima organisatie !!

Foto’s zie hier (bron: Theo Bense, Alexandria’66).