Verslag opstaptoernooi Dordrecht 2010

TOG jeugd heerst in Dordrecht

Zie uitslag hier.

Op zaterdag 23 oktober heeft een grote TOG delegatie meegedaan aan het opstaptoernooi in Dordrecht. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor (beginnende) jeugdspelers die uitkomen in de 4e of 5e klasse of in één van de pupillenklassen. Het werd een zeer succesvol en gezellig toernooi voor onze jeugdspelers die vele prijzen in de wacht wisten te slepen.

De dag begon met een kwalificatieronde waaraan in totaal ongeveer 30 kinderen aan meededen. Op basis van deze kwalificatie werden de diverse sterkte categorieën samengesteld. En al snel werd duidelijk dat het een mooie dag voor TOG ging worden … Veel wedstrijden werden gewonnen, en dat leidde ertoe dat maar liefst 5 van de 8 spelers zich voor de twee hoogste categorieën plaatsten. Een grote verrassing was Jill die zich als groepswinnaar voor de hoogste categorie A plaatste. Ook Tsang en Bienahi plaatsten zich hier knap voor. Na een mooie en spannende strijd in deze poule van 4 deelnemers werd uiteindelijk Tsang 1e, Bienahi 2e en Jill (!) 3e. Een volledig maassluis podium dus. In categorie B werd Eric Kok overtuigend winnaar. Een erg fraai resultaat in een sterke poule van 4 deelnemers waarin ook Jesse uitkwam. Het goede spel van Jesse bracht hem tot een fraaie 3e plaats. Hij was zelfs dicht bij de 2e plaats!

In de beginners categorie plaatsten zich Sebastiaan en Jeroen. Jeroen begon sterk, won zijn eerste wedstrijden, maar moest helaas ziek afhaken. Ondanks zijn ziekte heeft hij zich echter de hele dag op bewonderenswaardige en strijdlustige wijze staande gehouden. Dat op zich is al geweldig knap, en getuigd van veel ambitie en doorzettingsvermogen. Deze eigenschappen passen ook bij Sebastiaan. De jongste TOG deelnemer wist enkele belangrijke partijen in de poule op karakter te winnen, waaronder een zeer spannende partij in 5 games. Deze zwaar bevochtte overwinning bracht hem tot een prachtige en welverdiende 2e plaats!

De prijsuitreiking was daarom een mooi moment voor alle TOG spelers, die allemaal bij de eerste 3 in hun categorie werden. Een prachtig resultaat dus. De manier waarop die tot stand is gekomen verdiend echter ook een vermelding: er werd zeer sportief getafeltennist en geteld, en ook werden clubgenoten veelvuldig aangemoedigd. Er was dus duidelijk sprake van goede clubspirit!