Aad Weltevreden overleden

“Een memorabele Weltevreden is niet meer”, staat er in de overlijdensadvertentie. En memorabel was Aad Weltevreden, die afgelopen 22 januari op 83-jarige leeftijd overleed. Op 28 september 1950 richtte Aad, samen met Izaak Boender, Jaap Jordaan, Rien Paalvast, Jaz Vermeer en Koos Vink, tafeltennisvereniging Tot Ons Genoegen op. TOG dus, inmiddels 63 jaar jong.

Aad was al jaren geen actief tafeltennisser meer maar bleef zich verbonden voelen met TOG. Hij blikte ook daarbij met plezier terug op de eerste jaren van de vereniging, toen er werd gespeeld op de zolder van het gebouw Sursum Corda aan de Fenacoliuslaan. Omdat daar op een fatsoenlijke manier maar één tafel kon staan, werd er zo’n beetje iedere avond gespeeld. Het traditionele kersttoernooikon bijvoorbeeld niet in één avondje worden afgedaan. ’Daar waren we een hele week mee bezig,’ vertelde Aad in 2010 toen TOG 50 jaar bestond.

Het 40-, 50- en 60-jarig jubileum van TOG werd uitgebreid gevierd en was voor Aad steeds reden om bij de vereniging aan te kloppen om juist ook de tafeltennissers van het eerste uur uit te nodigen voor een reünie. En om zelf op zoek te gaan naar oud-TOG’ers die hij graag weer eens bij elkaar bracht voor een gezellige avond herinneringen ophalen. Het was voor een groot deel aan Aad te danken dat die reünies een succes werden.

Enkele oud-TOG’ers die in de jaren vijftig en zestig actief waren bij de vereniging hebben, op verzoek van de familie, enkele dagen na zijn overlijden afscheid genomen van Aad. Enkele dagen daarna, op 29 januari, vond in besloten kring de crematie plaats.

TOG wenst Aads vrouw Irene en de verdere familie veel sterkte met het verlies.