Verslag voorjaarscompetitie jeugd 2012

TOG jeugd sluit mooi competitiejaar af

 

De twee jeugdteams hebben afgelopen zaterdag een zeer verdienstelijk en leerzaam competitieseizoen afgesloten. Alle spelers presteerden in hun eerste competitiejaar ver boven de verwachtingen. Zowel team 2 als team 3 wonnen zelfs een wedstrijd, terwijl Frenk Poldervaart, Sergei Boekenstijn, Sander Wakker en Stefano Timman ook nog eens een hoog persoonlijk winstpercentage hebben behaald. Een uitmuntend resultaat dus voor deze tafeltennis teams die deze competitie puur als leerseizoen hebben beschouwd.

Team 2 ontving zaterdag in de eigen parkietzaal titelkandidaat Phoenix uit Delft. Bij winst zou de Delftse formatie kampioen worden in de 5e klasse. Ondanks serieus weerwerk konden onze drie Maasluizers (Stefano Timman, Arend Lingsveld en Bas Vijfvinkel) een nederlaag helaas niet afwenden. Onder leiding van coach John Koppert werd erg goed gespeeld, maar kon een 10-0 nederlaag tegen dit zeer sterke team niet worden voorkomen. Desondanks was er weer veel vooruitgang waar te nemen in het spel van Arend, Stefano en Bas. Volgend seizoen hoopt het team een nieuwe stap te maken door daadwerkelijk mee te gaan strijden in de subtop van de 5e klasse.

Naast team 2 speelde ook het 3e team van TOG een thuiswedstrijd. In een drukke, sportieve en gezellige ambiance kreeg het bezoek van Overschie. Inzet was plaats 5 in de competitie. Onder de gedreven leiding van coach Jeroen Hendriks werd voorafgaande aan deze belangrijke strijd zelfs een korte training ingelast. Matthias Meester, Sergei Boekenstijn en Sander Wakker begonnen dus scherp en optimaal aan deze enerverende strijd die uiteindelijke met 6-1 werd beslist in Maassluis voordeel. Een grandioze prestatie dus van TOG 3 die daardoor Overschie passeerde op de ranglijst en de Pupillen C competitie afsloten met een 5e plaats. Een prestatie van formaat dus van deze drie TOG jonkies. Ook team 3 zal volgend seizoen gaan proberen om mee te strijden in subtop.

Het seizoen loopt voor de TOG jeugd nu ten einde. Rest de Westlandse Clubkampioenschappen op Hemelvaartsdag. TOG hoopt met een grote afvaardiging richting Wateringen af te reizen om zich daar individueel te meten met spelers uit Naaldwijk (SVN), Wateringen (Salamanders), Smash (Monster) en Kioti (de Lier).