Jeroen Hendriks winnaar 8e Tavenu Rabobank toernooi 2012

De 3e plaats werd in de wacht gesleept door Stephan Vreeman die te sterk was voor Bjorn Huizinga van Hellevoets Effekt.

Het deelnemersveld bestond uit 87 tafeltennissers van hoofdklasse tot en met 7e klasse en recreanten uit Rotterdam, Delft en de Zuid-Hollandse eilanden.

In de tweede poule was Rob Huizinga van Hellevoets Effekt de winnaar, gevolgd door Wim Bloemer van de Die Meede uit Made en Stefan Brokerhof van Dordrecht. Henriëtte Markus van Xerxes won de derde poule voor Martin Vermeer van Scyedam en Martin Jonas van Tavenu. Winnaar van poule vier was Martijn Dennebos van Korendijk, tweede werd Edwin Deden van Sorry; derde werd Liesbeth Visbeen van de Treffers uit Melissant.

Stichting De Regenboogboom

Tijdens de gehele dag was een stand van shirtsponsor Stichting De Regenboogboom aanwezig (www.regenboogboom.nl). De stichting zet zich in om kinderen, die het door ziekte, vervelende ervaringen of overlijden, zwaar hebben, hun eigen kracht te laten ontdekken. De opbrengst van de op deze dag gehouden verloting van ruim € 550 is geheel ten goede gekomen aan deze stichting.

Voorrondes

In de voorrondes streden de deelnemers voor plaatsing in de middagronde. De nummers één van elke poule ging naar poule A, de nummers twee naar poule B, de nummers drie naar poule C en de nummers vier en vijf naar poule D. Ten opzichte van de plaatsingslijst vielen acht verrassingen te melden. Zo werd Wim Bloemer van Die Meede verrassend verslagen door Rodney Lemmob van Xerxes en verloor Adrie Bons van Ger Berendsen van Oude Tonge. In poule 8 eindigden drie deelnemers op 1 punt en moest het onderlinge resultaat de beslissing brengen. Hierdoor eindigde de als vierde geplaatste Laurens Kievit van de Treffers (M) als tweede boven Hans Vreeman en Edwin Deden van Sorry. Tavenuer Eddie Visser verloor verrassend van Barry van Dijk van Hellevoets Effekt, Rob Huizinga van Hellevoets Effect dolf het onderspit tegen Chris Konijnendijk van Tavenu, Danny de Waal van Oude Tonge verloor verrassend van Leo Weeda van Tavenu en de steeds beter wordende Geert Dogterom pakte de winst tegen Jan van Tilburg van FVT.

Middagronde

In de middagronde werd gestreden in poules van vijf om de plaatsen één en twee die recht gaven op een plaats in de kwartfinale.

In poule A werd de kwartfinale bereikt door Peter Liu, Leo Brands, Bert Rentes, Hao Weng, Tarik Zeelenberg, Stephan Vreeman, Jeroen Hendriks en Bjorn Huizinga. Het vermelden waard in deze poule A is dat Bert Rentes met 3-0 won van titelverdediger Hao Weng, dat de uiteindelijke nummer 4 Bjorn Huizinga nipt verloor van de winnaar Jeroen Hendriks en nummer 3 Stephan Vreeman in vier sets het onderspit dolf tegen de runner up Tarik Zeelenberg.

In poule B was de strijd niet minder hevig en werden fantastische wedstrijden afgewerkt. Zo werden diverse onderlinge broedertwisten gespeeld tussen spelers van dezelfde vereniging: Eddie Visser won van Pieter Baas (Tavenu), Franklin Bockstael won van Leo Weeda (Tavenu) en Jos Bergenhenegouwen versloeg Frank Vogels (Smashing Maasland). De kwartfinales werden bereikt door Eddie Visser, Frank Baksteen, Jan Groenewegen, Franklin Bockstael, Stefan Brokerhof, Martijn Hendriks, Wim Bloemer en Rob Huizinga  .

De derde poule kende ook een aantal mooie confrontaties tussen groeiend talent en de gevestigde orde. Klaas Grinwis verloor in drie sets van Geert Dogterom en Jeroen Huijsmans won van clubgenoot Hans Vreeman. Groep 3 van deze poule bevatte de uiteindelijke nummers 1 en 2. Henriëtte Markus won de eerste confrontatie met 3-1 van Martin Vermeer. Zij bereikten de kwartfinale samen met Martin Jonas, Geert Dogterom, Danny de Waal, Ko Hollaar, Jeroen Huijsmans en Hans Vreeman.

De vierde poule was met drie zevenkampen en een zeskamp een zware opgave voor elk van de deelnemers. Onder de kwartfinalisten één Tavenuer, te weten Adrie Bons. Verder werd de laatste acht bereikt door Clement de Rooij, Patrick Belien, Marten den Ouden, Liesbeth Visbeen, Jos Baksteen, Edwin Deden en Martijn Dennebos.

Knock-outronde

De knock-out fase bereiken is al een prestatie op zich, maar nog een ronde verder komen wordt alleen maar zwaarder. De top van de poule blijft over, hetgeen resulteert in prachtige wedstrijden op elk niveau.

De knock-outfase van poule A werd bereikt door twee Tavenuers, die het in een onderlinge strijd moesten uitvechten. Stephan Vreeman versloeg Bert Rentes (vorig jaar was de uitslag ook in de kwartfinale net andersom). Hao Weng bond de strijd aan met teamgenoot Tarik Zeelenberg en dolf met 11-9 in de vijfde set het onderspit. Bjorn Huizinga versloeg Peter Liu met 3-0 en Jeroen Hendriks won met 3-1 van Leo Brands. In de halve finale was Jeroen met 3-1 te sterk voor Stephan en dolf Bjorn het onderspit tegen Tarik. De derde plaats werd behaald door Stephan dankzij een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Bjorn; Tarik wist de finale net niet te winnen van Jeroen dankzij een 11-6 nederlaag in de vijfde game.

In poule B eveneens twee Tavenuers bij de laatste acht. Zowel Eddie Visser als Franklin Bockstael verloren hun kwartfinale met 3-2 van respectievelijk Rob Huizinga en Stefan Brokerhof.  Jan Groenewegen verloor met 3-1 van Martijn Hendriks en Wim Bloemer won met dezelfde cijfers van Frank Baksteen. De finale werd gespeeld door Rob Huizinga en Wim Bloemer, beiden hadden de kwartfinale met 3-0 gewonnen van Stefan Brokerhof en Martijn Hendriks. Rob was uiteindelijk in de finale met 3-0 te sterk voor Wim. Stefan behaalde de 3e plaats.

In poule C vochten Martin Jonas en Hans Vreeman de onderlinge Tavenu-strijd uit. Verrassend werd deze wedstrijd door Martin Jonas gewonnen. Danny de Waal dolf nipt het onderspit tegen Martin Vermeer, Henriëtte Markus won van Ko Hollaar en Geert Dogterom ging na twee spannende eerste sets met 3-0 onderuit tegen Jeroen Huijsmans. Laatstgenoemde ging vervolgens onderuit tegen Martin Vermeer, terwijl Jonas verloor van Henriëtte. De wedstrijd om de 3e en 4e plek werd gewonnen door Tavenuer Martin. De finale werd een herhaling van de wedstrijd in de poule. Henriëtte wist in vijf sets twee punten meer te behalen dan Martin Vermeer en trok derhalve aan het langste eind.

Poule D kende één spannende kwartfinale; Martij Dennebos wist in vijf sets te winnen van Clement de Rooij. Jos Baksteen kwam tekort tegen Patrick Belien, Liesbeth Visbeen wist clubgenoot Marten den Ouden te verslaan en Adrie Bons verloor met 3-0 van Edwin Deden. De halve finales werden eenvoudig gewonnen door Edwin Deden (tegen Patrick) en Martijn (tegenstander Liesbeth). Liesbeth wist in vier sets de 3e plaats te behalen. Martijn won met 3-1 van Edwin.

Zie ook: www.ttvtavenu.nl voor verslag en foto’s !!