Ming Chu trainer TOG jeugd

Ming Chu is vanaf afgelopen vrijdag nieuw als trainer bij de jeugd van tafeltennisvereniging TOG. Afgelopen najaarsseizoen maakte de jeugd al kennis met Ming Chu maar nu is hij ook echt contractueel verbonden aan TOG. Samen met Jeroen Hendriks en Ewoud van Velzen wil hij de jeugd naar een hoger niveau brengen.

´De eerste twee jeugdteams tafeltennissen nu in de vierde klasse. Ik stel mezelf als doel dat ze binnen anderhalf jaar tweede klasse spelen´, vertelt de nieuwe TOG-trainer. Dat wil niet zeggen dat het alleen om de prestaties gaat. Ming Chu: ‘Ik ben een ambitieuze trainer maar dat de tafeltennissers er plezier in hebben en dat het gezellig is, is ook erg belangrijk.’ Bij de TOG-jeugdleden ziet Ming Chu overigens wel degelijk ambitieuze tafeltennissers. ‘En er zitten ook een aantal talenten tussen.’

Ming Chu (45) komt oorspronkelijk uit Hong Kong maar woont sinds zijn negende jaar in Nederland. Als jeugdspeler tafeltenniste hij bij ‘Delfshaven’ waar hij in de eerste klasse uitkwam. Na een periode van vijftien jaar zonder tafeltennis begon Ming Chu in 2007 weer bij Xerxes in Rotterdam met competitietafeltennis en later volgde hij een opleiding voor tafeltennistrainer.