Verslag Zuid-Hollandse kampioenschappen jeugd 2013

Zaterdag 12 januari 2013 zijn de Zuid-Hollandse kampioenschappen voor de jeugd gespeeld. Voor TOG kwamen maar liefst 9 spelers in actie. Er werden hele goede wedstrijden gespeeld en mooie resultaten geboekt. De resultaten staat hier.

In de pupillen D klasse (11/12 jaar) kwamen Stefano Timman en Luuk Schwencke uit. Stefano liet zien dat zijn laatste succes op het landelijke D-ranglijsttoernooi in Berkel (laatste 16) zeker geen toeval was. Na een eerste plaats in de poulefase werd hij uiteindelijk 10e in het 43-koppige deelnemersveld. Een zeer fraaie prestatie dus dat Stefano zich in de top-10 van Zuid-Holland heeft getafeltennist. Ook Luuk Schwencke kwam uit in de pupillen D klasse. Het was zijn eerste toernooi maar dat was nauwelijks merkbaar. Luuk was duidelijk in grootse vorm, speelde aanvallend zeer sterk, en won zelfs een wedstrijd (bijna twee !!). Luuk is dus duidelijk klaar om nu zijn eerste competitie te starten over 2 weken.

In de pupillen C klasse (hogere licentie klasse) kwam Jeroen Groenheide uit. In deze uiterst competitieve klasse moest Jeroen alle zeilen bijzetten om het benodigde niveau te halen. Zonder nog veel trainingsuren gemaakt te hebben ging het gaandeweg het toernooi wel steeds beter met hem. De laatste wedstrijd om de 7e en 8e plaats werd een echte kraker die Jeroen helaas met heel veel pech met 12-10 (en een netbal) in de 5e game verloor. Toch overheerste het positieve gevoel van een stijgende vorm en een hele goede laatste wedstrijd.

Bij de kadetten D klasse (13/14 jaar) kwamen Luka Hage, Arend Lingsveld en Bas Vijfvinkel in actie. Deze klasse bestond uit 38 deelnemers. Opvallend was dat het niveau verschil soms wel erg groot was. In het deelnemersveld speelde bijvoorbeeld ook hoofdklasse spelers !! Toch boden Luka, Arend en Bas heel veel weerstand en er werd zelfs ook een enkele keer gewonnen. Met een heel goed gevoel kunnen zij dus terugkijken op een heel nuttig en goed toernooi. Arend viel met name op door in zijn eerste toernooi de sterren van de hemel te spelen. Hij haalde een super hoog niveau door technisch en aanvallend fantastisch te tafeltennissen. Arend komt er dus aan !!

Jordi Post, Mark van Kester en Eric Kok tenslotte kwamen uit in de junioren D klasse (15-17 jaar). Hoewel er in totaal minder deelnemers meededen aan deze klasse (26) dan bij de pupillen en de kadetten was het een kwalitatief heel sterk veld. Eric Kok deed het daarin geweldig goed en wist zelfs een halve finale plaats te halen in het troost toernooi ! Een geweldige prestatie dus in zijn eerste toernooi na 1.5 jaar afwezigheid. Ook Jordi en Mark speelde geweldige partijen. Met goed aanvallend en verzorgd spel wisten zijn voor het eerst ook daadwerkelijk partijen te winnen, of net aan te verliezen. Opmerkelijk dus voor spelers die nog maar kort geleden zijn gaan tafeltennissen. Dat belooft dus wat met de competitie in het vooruitzicht!!

Jill van Velzen speelde als enige in het meisjestoernooi. Jill speelt en traint bij het Rotterdamse Alexandria’66 maar is ook lid van TOG. Jill speelde prima partijen tegen hele sterke tegenstanders en wist uiteindelijk 5e te worden in de allerhoogste pupillen klasse (A/B licenties). Haar clubgenootje Lisa Mattheij won deze klasse terecht met grote overmacht.

Graag willen wij Annika Mars bedanken voor de coaching en de gezelligheid !! Als niet TOG-lid vonden wij het bijzonder om haar er bij te hebben. De jongens hebben veel van haar coaching opgestoken. Ook danken wij Yoeri Toma en de vaders van Bas, Eric en Stefano voor de coaching, begeleiding en support. Zij hebben deze dag mede tot een groot succes gemaakt.

Het toernooi verslag van de NTTB-West staat hier

Jeroen Hendriks en Ewoud van Velzen

Foto: Annika Mars (foto afkomstig van Tavenu, Rabobank toernooi 2012).

Foto (vlnr): Luka Hage, Bas Vijfvinkel, Arend Lingsveld en Stefano Timman (foto afkomstig van Jos van Nierop, TOG Facebook).