TOG3 strijdend naar gelijkspel tegen koploper

Zaterdag 23 februari 2013 speelde TOG3 als enige jeugdteam een thuiswedstrijd. En niet tegen de eerste de beste. Beide teams strijden mee om het kampioenschap in de pupillen C klasse. Uiteindelijk werd een welverdiend 5-5 gelijkspel behaald tegen Alexandria’66 in een spannende, hoogstaande en sportieve tafeltennis ontmoeting.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat TOG (onder leiding van coach Yoeri Toma) potten zou kunnen breken tegen deze sterke tegenstander uit Rotterdam. Na de eerste drie enkelspelen stonden Matthias Meester, Sergei Boekestijn en Sander Wakker al direct met 0-3 achter. Het dubbelspel werd echter een breekpunt. Met een knappe 3-1 overwinning brachten Matthias en Sander het vertrouwen in een goed resultaat terug. Dit werd duidelijk in de 5e wedstrijd waarin Matthias de 2-3 maakte na een zeer spectaculair en spannend wedstrijd waarin beide spelers niet voor elkaar onderdeden.  Via 2-4 (verlies Sergei), 3-4 (winst winst Sander) en 3-5 (verlies Matthias) leek de winst echter toch naar Alexandria te gaan. Toch bleven de Maassluizers strijden tot het bittere eind. De winst van Sander die de 4-5 betekende was zwaarbevochten (3-2) maar tekenend voor de strijdlust die in de Parkietzaal aan de dag werd gelegd. Het slotakkoord was voor Sergei. In deze laatste wedstrijd van de dag steeg Sergei boven zichzelf uit. In een grandioze wedstrijd met lange spectaculaire rally’s (zijn beste wedstrijd ooit) wist hij de eindstand toch wel enigszins verrassend naar 5-5 te tillen. Een geweldige prestatie van Sergei, Matthias, Sander en coach Yoeri, maar zeker ook van onze Rotterdams gasten van Alexandria’66. Zie foto’s hier.