Frenk Poldervaart algeheel jeugdclubkampioen TOG 2013!

Zaterdag 2 maart is Frenk Poldervaart algeheel jeugdclubkampioen 2013 van TOG geworden. In een zeer spannende finale versloeg hij Jordi Post met minimaal verschil: 3-2. In de B-klasse sleepte Luka Hage het clubkampioenschap binnen. In de C-klasse was Sander Wakker de sterkste. De Elize Oosterberg bokaal werd uitgereikt aan Stefano Timman. Foto’s staan hier.

Het was een mooi, spannend en verrassend kampioenschap in de Parkiet. Bijna alle jeugdspelers van TOG deden mee in de strijd om de felbegeerde titels. Het toernooi begon in de ochtend met een serie plaatsingswedstrijden. Op grond van deze resultaten werden de spelers daarna onderverdeeld in de A klasse of in de B/C klasse. In deze plaatsingsronden lieten met name Bas en Sergei zich nadrukkelijk zien. Hoewel ze enkele keren dicht bij zaten, bleven echte verrassingen echter uit. In de middag werden de A en de B/C klasse gespeeld in twee 6 kampen. In beide 6 kampen werd er een stevige maar zeer sportieve strijd geleverd. Van de in totaal 29 wedstrijden werden er maar liefst 20 in 4 of 5 games beslist! Bij veel wedstrijden was het smullen geblazen, zoals bijvoorbeeld bij Frenk-Mark (3-2), Stefano-Jeroen (2-3), Eric-Mark (3-2), Stefano-Eric (2-3), Stefano-Mark (2-3), Bas-Luka (2-3), Sander-Matthias (3-2), Arend-Bas (2-3), Matthias-Luka (2-3) en vooral ook bij Arend en Sander welke pas in de vijfde game bij 15-17 door Sander werd beslist. De spelers maakte er dus een waar spektakel van, en schotelde de toeschouwers (die in grote getalen waren toegestroomd) een zinderend toernooi voor. De finale van de C-klasse ging uiteindelijk tussen Sander en Sergei. Lang ging de strijd gelijk op. De in blakende vorm verkerende Sergei moest na een mooie strijd uiteindelijk toch zijn meerder erkennen in de slim en sterk variërende Sander. Na zijn winst vorig jaar in de D-klasse mocht hij nu dus met de eer gaan strijken in de C-klasse voor Sergei (2e plaats) en Matthias (3e plaats). De finale in de B-klasse werd gespeeld tussen Luka en Bas. Beide kemphanen kennen elkaar door en door, en komen elkaar vaker tegen op diverse toernooien. Ook dit keer was het weer een mooie strijd met kansen voor beide. Luka was echter net wat beter dan Bas en won met 3-1 het clubkampioenschap. De derde plaats was voor Arend die op een haar na de finale miste (2-3 tegen Bas). Toch hulde voor de goed spelende Arend die een derde plaats met een gouden rand heeft behaald! De finale in de A-klasse was een echte kraker, en een waardige afsluiting van het clubkampioenschap. Frenk moest het daarin opnemen tegen Jordi. Trainer Ming Chu was daarbij de scheidsrechter. Net zoals in vele voorgaande ontmoetingen moesten er 5 spannende en hoogstaande games worden gespeeld alvorens een winnaar kon worden aangewezen. Dit keer was het Frenk die met 12-10 in de beslissende vijfde game en het kampioenschap opeiste. Hulde voor Frenk en zeker ook voor Jordi die er een na een zware, lange dag nog een prachtige finale van maakten. Op de derde plaats eindigde regerend kampioen Jeroen voor Eric (4e), Mark (5e) en Stefano (6e). Na deze gedenkwaardige finale werd overgegaan tot de prijsuitreiking en de bekendmaking van de winnaar van de Elize Oosterberg bokaal 2012/2013. Tot zijn eigen grote verrassing was het Stefano die deze mooie en welverdiende prijs won op basis van zijn goede toernooi- en competitieresultaten. Hij ontving de prijs uit handen van Elize, die ook zelf nog een fantastische verrassing in petto had. Samen met haar vader Willem Oosterberg schonken zij de jeugd van TOG maar liefst 100 euro! Een fantastische gift die TOG zeer waardeert en nuttig zal gaan besteden. Dank je wel Elize en Willem…. superrrrrrr! Tenslotte willen wij ook Ming Chu, Monique Kok (moeder Eric), Yoeri Toma, John Koppert, Tessa en Lisa Wakker en alle helpende ouders bedanken voor de (brood)nodige ondersteuning van dit succesvolle, sportieve en gezellige toernooi.