Jeugd TOG blijft zegevieren

Op zaterdag 9 maart beleefde TOG weer eens een hele mooie tafeltennis dag. Zowel TOG1, TOG3 en TOG4 wisten hun competitiewedstrijd in de eigen Parkietzaal te winnen. TOG2 speelde dit weekend niet. Foto’s staan hier.

Heel knap won TOG1 van het Salamanders met maar liefst 8-2. Onder leiding van coach Jeroen Hendriks speelde Eric Kok, Luka Hage en Stefano Timman de sterke Wateringse tegenstander naar een opvallend grote nederlaag. Belangrijk voor TOG was dat alle gelijkopgaande partijen steeds in Maassluis voordeel eindigde. Sommige van deze partijen waren razend spannend, getuige enkele gamestanden (19-17,16-14,15-13,12-14,11-13). Eric was uiteindelijk de man of the match door al zijn wedstrijden met 3-0 naar zich toe te trekken. Stefano en Luka boekte ieder 2 overwinningen. Het 8e punt werd behaald door winst in het dubbelspel. Mede door een verrassende nederlaag van mede-titelkandidaat De Sprint uit Brielle is TOG1 nu alleen koploper in de 4e klasse.

TOG3 won heel verrassend ook met 8-2 tegen VVV uit Leidschendam. Opvallend, omdat eerder dit seizoen met 7-3 werd verloren van deze tegenstander. Met coach Yoeri Toma, won Matthias Meester al zijn wedstrijden (3) en ook het dubbelspel. Sander Wakker en Sergei Boekestijn deden het met ieder 2 winstpartijen ook voortreffelijk. Sergei won een opmerkelijk spannende wedstrijd in 5 games (en 12-10 in de beslissende game). Door deze overwinning doet TOG3 plots weer volop mee in de strijd om de bovenste plaats.

TOG4 speelde tenslotte een prima (winnende) wedstrijd tegen Salamanders: 7-3. De jeugdige talenten uit Wateringen maakten het de TOG’ers echter wel lastig. Op de belangrijke momenten trok TOG, onder leiding van coach Ming Chu, toch wel steeds de winst naar zich toe. Een mooie en belangrijke overwinning kwam op naam van Arend Lingsveld die een 0-2 achterstand op fraaie wijze omboog naar een 3-2 overwinning. Met deze 7-3 overwinning is TOG4 nog steeds de trotse lijstaanvoerder in de Pupillen C klasse!