Jeugd TOG houdt stand in topwedstrijden

TOG1 en TOG4 hebben goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. TOG1 won met maar liefst 8-2 van de Sprint uit Brielle. TOG4 speelde knap 5-5 gelijk tegen het sterke SETT uit Den Haag. Zowel TOG1 als TOG4 staan nu bovenaan in de competitie! Foto’s zie hier.

Zaterdag 16 maart 2013 was het een spannende en gezellig drukke tafeltennis dag in de Maassluise Parkietzaal. Alle 4 de jeugdteams van TOG speelden thuis, en er stonden een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Iedereen was dan ook scherp en gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten.

TOG1 ontving de Sprint uit Brielle. Dit team geldt als een van de sterkste teams uit de competitie. Helaas voor de tegenstanders konden zij geen volledig team naar Maassluis afvaardigen. Eric Kok, Stefano Timman en Jeroen Groenheide lieten onder leiding van coach Jeroen Hendriks vervolgens zien waarom TOG bovenaan staat in de 4e klasse. Met veel overtuiging en goed aanvallend spel werd de tegenstander overlopen met 8-2. Een puike prestatie van Eric (3 keer winst), Stefano (2) en Jeroen (2), die ook het dubbelspel naar zich toe trokken (Eric/Jeroen). Volgende week wacht het team opnieuw een spannende ontmoeting in en tegen Dordrecht.

Het tweede team van TOG mocht het vandaag opnemen tegen Pijnacker. Jordi Post, Frenk Poldervaart en Mark van Kester speelde onder leiding van coach John Koppert een goede wedstrijd die uiteindelijk met 6-4 werd gewonnen. Jordi speelde voortreffelijk en was met 3 overwinningen de “man-of-the-match” Frenk (2) en Mark (1) zorgen voor de overige winstpartijen. Met een beetje geluk had de uitslag zelfs nog wat hoger kunnen uitvallen. Door deze overwinning doet TOG2 het nog steeds heel goed in de competitie, en bezet het momenteel de 3e plaats in de competitie. Ook voor dit team is er volgende week de kraker in en tegen (koploper) Dordrecht.

TOG3 wachtte onder leiding van coach Yoeri Toma het spannende treffen met het Rotterdamse Twenty-One Up. Sergei Boekestijn, Sander Wakker en Matthias Meester vochten voor wat ze waard waren, en sleepte een kleine nederlaag uit het vuur: 4-6. Een erg goed resultaat tegen deze sterke tegenstanders waarin de verschillen over het algemeen klein waren. Aan TOG zijde was Matthias met 2 winstpartijen de gevierde man. Ook Sergei en Sander droegen met een belangrijke winstpartij bij aan de uiteindelijke 4 punten. Met dit resultaat staat TOG3 nu stevig op de 3e plaats. Volgende week ligt er wederom een leuke en spannende wedstrijd in het verschiet. Dan zal TOG3 het gaan opnemen tegen koploper Alexandria’66 uit Rotterdam.

Het 4e TOG team tenslotte speelde gelijk in een leuk en sportief onderling duel met mede-titelkandidaat SETT Den Haag: 5-5. Het was een erg spannende en hoogstaande wedstrijd tussen de twee allerbeste teams uit de competitie. Luuk Schwencke, Erwin van Opstal en Tijn van der Vliet vochten als leeuwen en wisten onder leiding van coach Ming-Chu een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur te slepen. Sterk was het dubbelspel wat in 5 spannende games (en 11-9 in de 5e game) werd gewonnen. Luuk Schwenke was met 2 maal winst erg belangrijk, en ook de overwinningen van de zeer goed spelende Erwin en Tijn waren van grote klasse. Met een kleine voorsprong op SETT is TOG4 nog steeds de trotse koploper in de Pupillen C klasse. Pas over 2 weken zal TOG4 weer gaan spelen. Tegen het Schiedamse Scyedam zal TOG zijn koppositie proberen te verdedigen.