TOG jeugd toont karakter


De eerste drie jeugdteams stond zaterdag 23 maart een ware beproeving te wachten. TOG1 en TOG2 reisden beide af naar het sterke Dordrecht en team 3 mocht het in Rotterdam opnemen tegen Alexandria’66. Het waren allemaal wedstrijden die belangrijk waren in de strijd om het kampioenschap. In deze moeilijke en belangrijke competitieronde vocht TOG voor wat het waard was.

TOG1 speelde als koploper in de 4e klasse tegen Dordrecht. Dit team stond met kleine achterstand op de 2e plaats. De ontmoeting tussen beide topteams verliep wederom op het scherpst van de snede (net zoals de thuiswedstrijd in Maassluis). Na een 3-7 thuisnederlaag werd nu echter een zeer knap gelijkspel behaald: 5-5. Eric Kok en Jeroen wisten 2 tegenstanders te kloppen. Luka Hage voegde daar nog eens een knappe overwinning aan toe. Deze overwinning behaalde hij op de Dortse kopman. Coach Jeroen Hendriks was blij en trots op de prestatie van TOG1. Met nog 3 spannende wedstrijden in het vooruitzicht gaan Jeroen en zijn team als koploper de 3 laatste 3 wedstrijden spelen. Zet hem op mannen!

Net zoals TOG1 speelde ook TOG2 in Dordrecht. TOG2 speelde daar onder leiding van coach John Koppert tegen de absolute koploper. Het werd dan ook een moeilijke wedstrijd die met 8-2 verloren ging. Eerder dit seizoen werd met dezelfde cijfers ook al in Maassluis verloren. Toch wisten Jordi Post en Mark van Kester wel heel mooi een overwinning uit het vuur te slepen. Bas Vijfvinkel speelde heel goed maar en wist ook games te winnen. Met nog een paar zeer interessante ontmoetingen in het vooruitzicht zal TOG2 in de resterende 4 wedstrijden gaan strijden om de 3e plaats. Het zou een hele mooie prestatie zijn als dat zou gaan lukken.

Omdat TOG4 vandaag niet speelde, viel Arend Lingsveld in bij TOG3. In Rotterdam speelde dit team onder leiding van coach Yoeri Toma tegen het sterke Alexandria’66. Beide teams spelen mee om het kampioenschap in de pupillen C klasse, en dat was wel te merken. Zowat als enige in de zaal was na ruim 3 uur spelen nog steeds de wedstrijd niet afgelopen. De partijen waren spannend, sportief en van een zeer hoog niveau. Matthias Meester speelde heel sterk en was met 3 overwinningen de grote man aan Maassluise zijde. De goed spelende Arend voegde daar heel knap ook nog eens een overwinning aan toe. Sergei Boekestijn kwam dit keer helaas niet tot scoren. Resultaat een kleine, maar toch zeer verdienstelijke, nederlaag: 4-6. Met deze overwinning nemen onze Rotterdamse vrienden nu de eerste plaats in, gevolgd door Twenty One Up en TOG. Tussen deze 3 teams is slechts 9 punten verschil, dus het wordt een spannend einde van de competitie! Zie foto’s hier.