TOG klaar voor eindsprint

Het einde van de voorjaarscompetitie nadert voor de 4 jeugd teams van TOG. Zaterdag 30 maart 2013 was de 8e van 10 speelronden met louter thuiswedstrijden. Het was weer eens een ouderwets gezellig ochtendje in de Partkietzaal vol met spannende wedstrijden. Dit onder het toeziend oog van heel veel enthousiaste toeschouwers. Zowel TOG1 als TOG4 strijden na deze ronde nog steeds volop mee in de strijd om het kampioenschap. Ook TOG2 en TOG3 staan hoog genoteerd in de ranking. Zie foto’s hier.

TOG1 speelde onder leiding van coach Jeroen Hendriks tegen het Haagse Steeds Hoger. Een goede tegenstander die het de Maassluise koplopers behoorlijk moeilijk maakte met goed tafeltennis. Stefano Timman, Jeroen Groenheide en Luka Hage vochten wel voor wat ze waard waren maar moesten helaas een kleine nederlaag incasseren: 4-6. Stefano was de grote man door twee tegenstanders te kloppen. Stefano won aan de zijde van Jeroen ook nog eens het dubbelspel. Jeroen won ook een belangrijk en zenuwslopend enkelspel met 3-2, na 2-0 achterstand (gamestanden 7-11, 11-13, 11-9, 19-17 en 15-13). Luka moest dit keer 3 tegenstanders feliciteren. Ondanks zijn 3 nederlagen kreeg Luka echter wel de toeschouwers op de banken door een geweldige forehand smash uit 2e positie langs een verbouwereerde tegenstander te slaan. Een echte wereldbal in de laatste wedstrijd. Door deze uitslag is nog niets beslist. Concurrent Dordrecht en TOG staan nu gezamenlijk op kop met evenveel punten. Een leuk en spannend slot van de competitie dus! Met nog 2 wedstrijden te gaan moet volgende week de eindsprint worden ingezet tegen het Naaldwijkse SVN in de eigen Parkietzaal. De mannen hebben er zin in en zijn vastberaden en gemotiveerd om de strijd aan te gaan!

Naast TOG1 speelde TOG2 (onder leiding van coach John Koppert) een hele goede en solide wedstrijd tegen het Delftse DHC. TOG2  won met maar liefst 8-2 en neemt hierdoor de derde plaats over van de Delftenaren. Frenk Poldervaart en Jordi Post wonnen met overmacht al hun wedstrijden (3). Bas Vijfvinkel voegde daar heel erg mooi een overwinning aan toe (de eerste van hem dit seizoen). Aan de zijde van Frenk Poldervaart won hij ook nog eens het dubbelspel. Een mooie opsteker dus voor Bas! Met paar goede laatste wedstrijden moet TOG2 deze 3e plaats kunnen vasthouden. Zelfs een 2e plaats is niet onmogelijk….. De aankomende thuiswedstrijd tegen TOGB (Berkel en Rodenrijs) zal uitwijzen waartoe dit team nog in staat is. Ook TOG2 gaat dus een eindsprint inzetten, en er alles aan doen om in de resterende 3 wedstrijden te stunten.

In de pupillen competitie speelde TOG3 ook tegen DHC uit Delft. In de vertrouwde opstelling met Matthias Meester, Sergei Boekestijn en Sander Wakker werd onder leiding van coach Yoeri Toma een spannende, wisselende en soms verrassende wedstrijd gespeeld. Na 10 wedstrijden was de eindstand in evenwicht: 5-5. De man in vorm, Matthias Meester, won 1 wedstrijd. Zijn teamgenoten Sergei en Sander wonnen er elk knap 2. Door dit gelijkspel zit TOG3 nog steeds in de ‘slipstream’ van de koplopers. Met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht moet TOG3 dus alles uit de kast halen om nog eventuele kampioenskansen af te dwingen. Ook TOG3 is er dus alles aan gelegen om een sterke eindsprint in zetten. Volgende week tegen TOGB zullen de mannen vol motivatie voor de laatste kans moeten gaan strijden. 

Tenslotte speelde TOG4 in de pupillenklasse een hele belangrijke wedstrijd tegen het sterke Scyedam uit Schiedam. Het was een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap, en dat was wel enigszins te merken. Met de vele toeschouwers (en coach Ming Chu) langs de kant werd er hard en serieus gestreden voor elk punt. Uiteindelijk wisten Ming Chu en zijn spelers zeer knap de maximale score te halen: 10-0! Arend Lingsveld, Luuk Schwencke en Erwin van Opstal wonnen al hun wedstrijden en het dubbelspel. Soms waren daar ook 5-gamers voor nodig. Luuk wist zelfs een tegenstander met 3-2 te verslaan na een 0-2 achterstand. Arend wist zelfs twee wedstrijden in 5-en te winnen. Een goede en positieve opsteker voor TOG4 dat nu eerste staat in de competitie met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Met wedstrijden tegen Phoenix (Delft), VVV (Leidschendam) en medekoploper SETT (Den Haag) in het vooruitzicht zal TOG4 dus alles op alles zetten om het kampioenschap naar Maassluis te halen. 

Steun de teams volgende week dus weer massaal in hun eindsprint ….. !!!