Jordi en Jeroen Westlands kampioen !

Donderdag 29 mei deed TOG met een grote delegatie mee aan de Westlandse kampioenschappen. Succes was er voor TOG in de 3e klasse poule voor junioren waar Jordi Post de finale tegen Stefano Timman (ook TOG) won. Bij de senioren won in de 2e klasse poule Jeroen Hendriks. Clubgenoten Ewoud van Velzen en Brian de Leeuw werden 2e en 3e….. lees meer hieronder.

Op donderdag 29 mei werd het traditionele WK gehouden in Wateringen. ’s Morgens was het de beurt aan de jeugd en met 11 spelers waren wij goed vertegenwoordigd. In de combinatie 1e en 3e klasse poule deden 6 TOG-ers mee. Stefano versloeg in de poule clubgenoten Frenk en Luka terwijl Jordi clubgenoten Marc en Jeroen G versloeg. Echter waren de 1e klassers van Smash uit Monster alle TOG-ers de baas. Na overleg met de wedstrijdleiding werd besloten dat Stefano en Jordi de finale van de 3e klasse poule mochten spelen. Een week eerder was dit dezelfde finale als bij de clubkampioenschappen, echter nu was het niet Stefano die won, maar Jordi nam revanche voor de verloren finale en wist zo de WK te winnen in de 3e klasse. In de 4e klasse poule speelden Tijn en Bas mee. Ondanks goed spel wisten zij zich helaas beide niet voor de halve finales te plaatsen. In de pupillen klasse was al snel duidelijk dat er een aantal spelers verkeerd ingedeeld zat. Hierdoor werd het voor Sander K, Dave en Bastiaan een onmogelijke opgave om zich in de strijd om de prijzen te mengen. 

‘s Middags was het de beurt aan een negental senioren. In de 2e klasse poules werd het een waar TOG feestje. Jeroen won de 1e poule voor Ewoud, Martin de Zeeuw van SVN en Bart. In de andere poule werd Kees Vogels van SVN 1e voor Brian de Leeuw, Martijn Hendriks en Robert Kuiper. Om een nog onverklaarbare reden trok Kees Vogels zich terug uit het toernooi en werd besloten om een 3-kamp van de finale te maken. Hierin werd Brian verslagen door zowel Ewoud (0-3) als Jeroen (2-3). Jeroen wist door een 3-1 overwinning op Ewoud de 1e plaats in de wacht te slepen. In de 3e en 4e klasse poule kwam alleen Dennis zijn poule door. Hij verloor uiteindelijk in de kwartfinale. Martijn de l’Ecluse kwam helaas niet de poule door. Barry Voeten moest zich in de kwartfinale terugtrekken na een blessure in de 5e/6e klasse poule.

In de open klasse verloren alle TOG-ers van hoog geplaatste spelers. Zo verloor Ewoud van Velzen in de 3e ronde van Dick Vooijs van Smash (3e divisie) na in de 2e ronde 1e klasser Renske verslagen te hebben. Brian verloor uiteindelijk in de 2e ronde van latere winnaar Anton Steijn (3e divisie). Martijn Hendriks verloor van talent Arjan Huiden (hoofdklasse) terwijl Jeroen Hendriks tot de halve finale kwam en hier nipt verloor van 3e divisie speler Marcel Vollebregt.