Eric sterk op BUKO Open

Zaterdag 22 juni heeft Eric Kok als enige TOG’er meegedaan aan het BUKO Open in Hardinxveld-Giessendam. Eric speelde een reeks hele goeie wedstrijden tegen 2e klasse (!) spelers. Hoewel hij enkele keren op matchpoint kwam kon hij net geen wedstrijd winnend afsluiten. Hier volgt een verslag ….

Al om 7:45 uur werd vanuit Maassluis richting Hardinxveld-Giessendam gereden. Bij aankomst gingen Eric en Ewoud direct langdurig inspelen om enigszins weer wat ritme te krijgen. Het was bijna genoeg om direct al in de eerste wedstrijd voor een stunt te zorgen tegen de favoriet in de (Junioren D) poule, Sander Schenk (Steeds Hoger). Hoewel Eric (4e klasse) eervol met 3-1 verloor tegen deze sterke 2e klasse speler zat er zelfs nog meer in. Eric speelde vast, durfde aan te vallen, maar miste soms net een beetje geluk en finesse om de laatste belangrijke puntjes van een game te maken. In de tweede wedstrijd tegen Martijn van Wingerden (Sliedrecht Sport) lag winst voor het grijpen. Eric kreeg een paar matchpoints maar moest net met 3-2 de overwinning aan zijn tegenstander laten. Ook Martijn was een 2e klasse speler waar Eric dus niet of nauwelijks voor onderdeed. Hoewel Eric begrijpelijkerwijs wat baalde van deze nipte verliespartij was het toch een puike prestatie om zeer trots op te zijn. In de derde wedstrijd moest Eric tegen Samuel de Wagt (Alexandria’66) spelen. Volgend jaar speelt Samuel 1e klasse en liet zien dat hij daar thuishoort. Samuel won uiteindelijk dit toernooi, maar Eric wist ook van hem een game af te snoepen: 1-3. Ook een hele goede uitslag dus voor Eric die alleen maar verbeterde in het toernooi. Tenslotte speelde Eric zijn afsluitende wedstrijd tegen alweer een 2e klasser: Jeffrey van der Velde (Phoenix). Alle games waren spannend en gelijkwaardig ….. maar toch ging elke game met slechts 2 punten verschil naar Jeffrey: 0-3.

Samenvattend kan gesteld worden dat Eric zeer goed heeft gespeeld. Hij speelde gedreven, slim en trok zich op aan hele sterke spelers. Dit geeft dus heel veel vertrouwen voor het volgend seizoen waar hij met zijn team 3e klasse gaat spelen. Ook was het toernooi erg goed georganiseerd (onze complimenten daarvoor !!) en het niveau was hoog. Volgend jaar gaan we zeker proberen om een grotere TOG groep naar dit leuke toernooi af te vaardigen. Zie foto’s onder ….