Super weekend voor Jill op Jeugdcup

Verslag van Saskia, Muriel en Lisa (Alexandria’66). In het weekend van zaterdag 29 juni en zondag 30 juni werd op Papendal de Jeugdcup georganiseerd, een teamtoernooi tussen alle 8 afdelingen van de NTTB. Per afdeling deden er 4 teams mee: een welpen- en een pupillenteam bij de meisjes en bij ook de jongens. De betere spelers van een afdeling worden uitgenodigd deel te nemen aan het toernooi. Jill was een van de gelukkige die mocht meedoen (zie foto’s hier). Lees verder hieronder …

Voor afdeling West mochten er bij de meisjes meedoen: Sanne (Doing), Lisa en Jill (Alexandria ’66) in het pupillenteam. Muna (Phoenix), Dobrila (Sth/Tsb) en Charlotte (Alexandria ’66) in het welpenteam. Muriel van Vuure en Saskia Meijer hadden de eer om deze leuke meiden te mogen coachen.

Op zaterdag werden er 3 rondes gespeeld, de afdelingen waren op sterkte ingedeeld in 2 vierkampen. Elke ronde bestond uit 20 wedstrijden: 9 enkels en 1 dubbel per team (best of 3), waarbij de punten van het pupillen en welpenteam bij elkaar opgeteld werden.

In de eerste ronde speelden we tegen Zuid-West, we wisten 7 sets te winnen (13-7) met leuke en spannende wedstrijden. Na de middagpauze (van 10 minuten) moesten we tegen Limburg aantreden, van tevoren al bestempeld als favoriet voor de titel. Toch wisten we nog 3 sets nog binnen te halen (17-3).

Rond 17.00 uur waren we klaar en konden we naar het restaurant om te gaan eten en hierna in te checken in het hotel, met een korte tijd om ons op te frissen en op te maken voor de laatste ronde. Hilariteit alom onder de meiden, want de douchewanden bestonden volledig uit, gedeeltelijk mat, glas. “Maar je ziet toch alleen maar de voeten van iemand?!”, zeiden wij heel volwassen, “Ja, maar als je op de grond gaat liggen niet!!”. Tja, tegen zoveel logica kun je natuurlijk niet op….

Om 18.30 uur begon de laatste wedstrijd tegen Noord, de meiden waren nog niet moe en wisten hun concentratie weer op te pakken om de strijd aan te gaan, we wonnen met 16-4, een leuke afsluiter van de dag. Hiermee werden we 3e in de vierkamp en konden we zondag gaan spelen voor de plekken 5 tot en met 8.

Vorig jaar zijn de meiden van West vijfde geworden, dus voor ons een schone taak (met een paar nieuwe speelsters in het team) om die plek weer te veroveren.

Om 21.30 uur waren we in het hotel, de kinderen moesten gaan douchen en zich klaar maken om te gaan slapen, om 22.30 zou dan het licht uit gaan.

Natuurlijk gingen wij om 22.30 langs de kamers om iedereen welterusten te zeggen en het licht uit te doen, maar ja wij hadden geen controle of dat ook echt gebeurde. Ze hadden in ieder geval veel lol en zijn redelijk op tijd gaan slapen (denken we…).

Zondag leken de meiden goed uitgerust en stonden allemaal om 7.30 uur klaar voor de warming-up buiten en het ontbijt. Nadat het uitchecken vertrokken we weer naar de sporthal voor de kruisfinales. Om 9.30 uur  begonnen de wedstrijden (best of 5) waarbij het team dat als eerste 11 punten wist te behalen had gewonnen.

Deze ronde speelden we tegen Gelre. De wedstrijden liepen heel goed en we wisten te winnen met 11-7. Dit betekende dat we na de middagpauze voor de plekken 5 en 6 konden spelen. De meiden zaten in een winning mood en nog altijd vol vechtlust. Er werd weer heel goed gespeeld en we wonnen we met 11-4 met een vijfde plek als resultaat!

Een aantal wedstrijden liep (flink) uit, dus na een tijd wachten was uiteindelijk om 19.00 uur de prijsuitreiking. Alle kinderen kregen een oorkonde, waarna we vermoeid maar voldaan naar huis terugkeerden.

Het was een fantastisch weekend, de meiden speelden allemaal erg goed en waren een echt team met z’n allen. Tijdens de wedstrijden, maar ook in de pauzes bleven ze bij elkaar en hadden ze veel lol. Ook hebben ze als ze eerder klaar waren nog bij de jongens staan aan te moedigen.

De jongens van West hebben een mooie tweede plaats behaald!

Met een vijfde plek voor de meiden en een tweede plek voor de jongens hebben we een goede prestatie geleverd. Bovendien is er in beide teams met veel plezier gespeeld en heeft iedereen het beste uit zichzelf maar ook uit elkaar gehaald.

Kortom: het was een prachtig weekend met heel veel wedstrijden (totaal ± 47 wedstrijden per team), veel plezier, sportiviteit en nieuwe ervaringen! Zie foto’s hier.

Muriel en Saskia (Alexandria’66), Zie ook website Alexandria’66.