Jordi, Luuk, Arend en Tjerk winnen December toernooi !

Op vrijdag 6 december organiseerde TOG een December-toernooi voor de jeugdleden. De opkomst was groot  (15 spelers), waaronder ook 3 nieuwe spelers: Sander, Tessa en Tjerk. Het was een gezellig toernooitje met veel pepernoten en toch ook veel goede wedstrijden. Uiteindelijk winnaars waren: Jordi (A-klasse), Luuk (B-klasse), Arend (C-klasse) en Tjerk (D-klasse).

De eerste ronde bestond uit een plaatsingsronde waarin de spelers een plaats in de A, B, C, of D poule konden afdwingen. In de tweede ronde werd per poule vervolgens gestreden om de hoofdprijs.

Al in de eerste ronde werden een aantal mooie partijen gespeeld. Met name Sander Wakker speelde goed en maakte het Bas behoorlijk lastig. Ook nieuwelingen Tessa en Sander (Keur) maakte er een prachtige onderlinge strijd van met als resultaat 2-2. Verder vielen de wedstrijden Tijn-Matthias (2-3) en Frenk-Luuk (3-1) op.

In de tweede ronde was het in elke poule spannend. In poule D maakte Sander Keur, Tessa en Tjerk er een fantastische strijd van. Deze nieuwe spelers van TOG waren aan elkaar gewaagd, met name Sander en Tessa. Na de eerste wedstrijd in de eerste ronde (2-2) was het nu Tessa die net aan won (3-2). Tjerk won al zijn wedstrijden met 3-0 en won zodoende op overtuigende wijze de D-poule. Voor deze spelers was het hun eerste toernooi, en ze deden het grandioos! Hier gaat TOG in de toekomst nog veel plezier aan beleven.

In poule C was Arend de grote man. Tegen de goed spelende nummer 2 (Sander Wakker) was het echter flink zweten geblazen (3-1), maar verder won Arend zijn wedstrijden met 3-0. Verder was de knappe overwinning van Sven tegen Tijn (3-1) opvallend. Tijn had duidelijk niet zijn dag en verloor jammerlijk al zijn poulewedstrijden.

Poule B was een zware poule die de langste speeltijd in beslag nam. Luuk was hier de verrassende winnaar en liet favoriet Luka volledig kansloos (3-0). Ook de goed spelende Matthias was dicht bij een verrassing tegen Luka maar verloor uiteindelijk wel (1-3). Matthias won wel knap van Bas (3-1). Hierdoor moest Bas na Luuk, Luka en Matthias genoegen nemen met de 4e plaats.

In Poule A was het Jordi die de dienst uit maakte. De speler die dit hele seizoen al in goede vorm steekt won al zijn wedstrijden maar moest wel games afstaan aan Stefano en Frenk. Verder waren de verschillen tussen Frenk, Stefano en Mark minimaal. Onderling was het echter clubkampioen Frenk die met 2 overwinningen tweede werd voor Stefano (3e pllaats) en de uitstekend spelende Mark (4e plaats).

De vollledige uitslag:

POULE A

1. Jordi Post

2. Frenk Poldervaart

3. Stefano Timman

4. Mark van Kester

 

POULE B

1. Luuk Schwencke

2. Luka Hage

3. Matthias Meester

4. Bas Vijfvinkel

 

POULE C

1. Arend Lingsveld

2. Sander Wakker

3. Sven Terlaak

4. Tijn van der Vliet

 

POULE D

1. Tjerk Ringelberg

2. Tessa Wakker

3. Sander Keur

 

Tenslotte: Op vrijdag 13 december kan de jeugd ook nog tafeltennissen (18:30-19:30 uur). Er kan alleen vrij gespeeld worden, er wordt dan geen training gegeven.