Geslaagd en leerzam Eurotoernooi

Voor enkele TOG’ers was het Eurotoernooi op 25 januari een eerste kennismaking met een toernooi buiten Maassluis. En het was de reis naar Katwijk meer dan waard! Met een goede ervaring rijker werd voldaan weer huiswaarts gekeerd. Het spelen van een finale zat er net niet in, maar met een halve finale van Tijn waren we wel heel dichtbij. Zie foto’s hier.

Het had niet veel gescheeld of we hadden een halve finale plaats nog misgelopen ook. Niets vermoedend stonden we al op het punt van vertrekken totdat toernooileider Eric tot onze grote verrassing Tijn opriep. Na snel omkleden mocht hij direct aantreden tegen talent Milo de Boer. Tijn begon flitsend, won knap met 11-9, maar kon het niveau niet vasthouden. Uiteindelijk moest hij de overwinning aan Milo laten na een 7-11 nederlaag in de derde set (best-of-3). In de kleine finale tegen de uitstekend spelende Anne van Duyvenboden speelde ook Tijn een goede wedstrijd. Tijn deed wat hij kon maar wist de 3de plaats net niet naar zich toe te trekken. Met een mooie vierde plaats voor Tijn mag hij terugkijken op een fantastisch toernooi.

Ook Arend, Jordi en Bas streden lang mee in de poulefase om een plaats in de halve finale. Met name Jordi was verrassend dicht bij. Tot de laatste ronde stond hij zelfs eerste in zijn poule maar verloor helaas de cruciale laatste wedstrijd. Ook de heel sterk spelende Arend had kansen, maar redde het net niet in zijn loodzware poule. Naast deze spelers speelde ook Sven, Mark, Stefano, Frenk, Luka en Matthias puike wedstrijden. Er werd veel gewonnen, goed gespeeld en strijd geleverd. Helaas lag het niveau net nog te hoog om de kruisfinales te bereiken.

De Euroronde was voor velen een absoluut hoogtepunt van dag. Met een handicap systeem had iedereen kans om de eindoverwinning te pakken. Arend en Tijn kwamen heel ver en miste de finale op een haar! Ook Bas en Stefano lieten een paar knappe wedstrijden zien. De zilvervloot ging uiteindelijk toch niet naar Maassluis ….volgend jaar dan maar!

Graag willen wij het organiserende Rijnsoever en toernooileider Eric bedanken voor het perfect verlopen toernooi!

Zie foto’s hier.