TOG jeugd heel goed in 4e competitieronde

De 4e competitieronde is voor alle 5 de jeugdteams van TOG zeer goed verlopen. Er werd super gespeeld, en ook de uitslagen waren fantastisch. Zie verslag hieronder.

Foto’s zie hier.

Team 1 deed thuis -in de Maassluise Parkietzaal- goede zaken tegen VVV 4 (Leidschendam). Onder leiding van coach John Koppert wonnen Jordi Post, Mark van Kester en (aanvoerder) Frenk Poldervaart hun 3 enkelwedstrijden. Ook het dubbel (Jordi/Mark) won, waardoor uiteindelijk een 10-0 overwinning kon worden genoteerd. Met zeer goed en stabiel tafeltennis was het een dik verdiende “clean sweep”, waardoor TOG1 nu op een mooie tweede plaats in de competitie staat (en met slechts een minimale achterstand op de koploper).

Na de nederlaag tegen de nummer laatst was team 2 uit op revanche. De wedstrijd uit tegen koploper Trefpunt (Krimpen a/d IJssel) zal niet snel meer vergeten worden. In een zinderende wedstrijd werd er na 3,5 uur spelen een 5-5 genoteerd. Met maar liefst 47 van de maximale 50 games was er sprake van zeer veel spanning. Stefano (3* winst), Jeroen (1* winst) en Eric die dubbel met Jeroen won scoorde de punten. Ook een compliment naar de tegenstanders die ook zeer goed speelde. Chapeau jongens! Trek deze lijn door.

Het derde team moest het in Maassluis opnemen tegen de Rotterdamse koploper Alexandria’66. Toch bleken de verschillen minder groot dan de ranglijst deed vermoeden. In een leuke, spannende gelijkopgaande strijd waren de verschillen tussen de spelers minimaal. TOG was echter net iets vaker aan de goede kant van de score waardoor uiteindelijk een verrassende winst werd geboekt: 6-4. Luuk en Bas wonnen heel fraai hun 3 enkelspelen, en Tijn bleef -ondanks goed tafeltennis- dit keer zonder score. Door deze winst blijft TOG in de ranking netjes aanhaken bij de grote middengroep.

Ook TOG 4 wist een fraaie overwinning te boeken. In de uitwedstrijd tegen het Zoetermeerse Taverzo werd knap een 6-4 overwinning uit het vuur gesleept. Grote man was Sven Terlaak die maar liefst 3 winstpartijen liet noteren. Zijn goede vorm in de trainingen heeft hij dus maximaal weten te vertalen. Naast het dubbel wonnen ook Arend en Sergei een enkelpartij. Coach Yoeri Toma was tevreden met zijn team dat nog steeds trots de ranglijst in de 5e klasse aanvoert. Ga zo door jongens!

TOG 5 tenslotte nam het in Rotterdam op tegen Alexandria’66. Coach Rene Bosman zag een hele goede en leuke wedstrijd van deze beginnende competitiespelers (ook van Alexandria) die steeds beter hun draai gaan vinden. Weliswaar werd met 8-2 verloren, maar veel belangrijker was dat er een duidelijk opgaande lijn in de partijen te zien was. Bastiaan bijvoorbeeld stond zomaar met 6-0 in een game voor, terwijl Dave zelfs zijn allereerste game in de competitie heeft gewonnen. Goed gedaan jongens! Tjerk won daarbij heel knap twee partijen en noteerde alweer zijn vierde winstpartij in deze competitie. Heel goed Tjerk!