Jeugd TOG 4 kampioen !

Foto (vlnr): Sergei Boekestijn, Arend Lingsveld, Yoeri Toma (coach), Sander Wakker en Sven Terlaak.

TOG 4 heeft het voor elkaar gekregen. Vanochtend stelde de equipe van coach Yoeri Toma het kampioenschap veilig door met 10-0 te winnen van Steeds Hoger/TSB uit Den Haag. TOG feliciteert Arend Lingsveld, Sven Terlaak, Sander Wakker en Sergei Boekestijn met dit mooie en welverdiende kampioenschap. Lees hieronder meer ….

Zie foto’s hier (incl. alle foto’s voorjaarscompetitie 2014)

De mannen van TOG 4 waren gespannen naar Den Haag afgereisd met als doel om ten minste 7 punten te halen. Daarmee zouden de concurrenten op een onoverbrugbare afstand komen te staan. Helaas moest Steeds Hoger met een speler minder aantreden, waardoor de druk op de Maassluizers wel enigszins werd weggenomen.De druk werd echter met de wedstrijd minder omdat de winstpartijen zich in hoog tempo opvolgde. Binnen korte tijd was het dan ook al 7-0 en maakte spanning plaats voor feestvreugde. Toch wilde de spelers er alsnog een passend einde aan maken door de volle buit mee naar Maassluis te nemen. En dat lukte ! Met een prachtige 10-0 werd het kampioenschap extra glans gegeven en werd vervolgens teruggekeerd naar Maassluis. Aangekomen in de Parkietzaal werden de spelers als helden ontvangen (alle wedstrijden werden stilgelegd) en ontvingen zij uit handen van de Voorzitter, en onder groot applaus van alle aanwezigen, een bos bloemen. De spelers worden nogmaals gehuldigd tijdens de TOG kampioenen huldiging en verdienen met dit kampioenschap promotie naar de 4e klasse. Knap gedaan mannen …. geniet maar lekker van dit mooie kampioenschap.

Naast team 4 speelde ook team 1 voor het kampioenschap. Er moest echter een 9-1 overwinning worden geboekt tegen lijstaanvoerder FVT uit Rotterdam, waar in de uitwedstrijd nog met 9-1 was verloren. Hoewel de kans zeer klein was toonde TOG echter karakter en ging onder leiding van coach John Koppert voluit op jacht naar een stunt. En ze kwamen nog heel dicht bij ook !! TOG nam steeds een voorsprong in handen en liet via 2-0, 4-2 en 5-3 FVT serieus wankelen. Uiteindelijk sleepte FVT er dan toch een 5-5 uit en mocht het het kampioenschap vieren. Het was een mooie strijd en veel schitterende partijen op zeer hoog niveau. Met deze puntendeling waren beide teams dan ook zeer tevreden. Grote man in deze fantastische titelstrijd was Mark van Kester die al zijn enkelspelen won !! Jordi voegde daar nog twee enkelspelen aan toe. Frenk Poldervaart kon helaas net geen winstpartij meepakken. Met deze 5-5 pakt dit team keurig een 2e plaats in de einddrankschikking.

Team 3 speelde samen met team 1 zijn laatste wedstrijd in de Partkietzaal. Met een geblesseerde Luuk Schwencke moesten zij tegen Tavenu uit Numansdorp winnen om degradatie te ontlopen. Uit in Numansdorp werd al verloren met 7-3, dus de mannen stonden voor een lastige opgave. Het begin was ook niet hoopgevend. Luuk speelde met veel pijn zijn eerste wedstrijd, vocht op karakter, maar won wonderwel zijn wedstrijd. Toen echter Tijn en Matthias hun enkelspelen verloren slipte het geloof wat uit de ploeg. Een fantastisch dubbel echter zorgde voor de ommekeer. Er werd zelfs een game met 11-0 gewonnen wat de stand op 2-2 bracht. Het team bleef daarna goed doorvechten en er werd nog maar een potje verloren. Resultaat: een schitterende 7-3 zege. De zege betekend dat het team zich heel knap (en terecht) handhaaft in de 4e klasse. Ondanks zijn blessure werd Luuk de gevierde man met 3 maal winst. Tijn (2x winst) en Matthias (1x winst) speelde ook heel goed en boekte als team het beste resultaat in dit voorjaar. Een prachtig slotstuk voor deze zware maar leerzame competitie.

TOG 5 speelde zijn laatste wedstrijd tegen het sterke team van de Drivers (de kampioenen in deze klasse) Bastiaan Groenheide, Dave Bosman en Tjerk Ringelberg stonden voor de schier onmogelijke opgave om het deze kampioenen moeilijk te maken. Toch werd knap een wedstrijd gewonnen (door Tjerk). Het team kon echter niet voorkomen dat er uiteindelijk een 1-9 nederlaag werd geleden. Al met al kunnen we zeggen dat TOG 5 een zeer goede competitie heeft doorgemaakt. Een ervaring rijker en het spel is gigantisch vooruit gegaan. Volgend jaar zullen zij hier de vruchten van plukken !!

TOG 2 tenslotte liet kampioenskandiaat Pijnacker even flink zweten. In Pijnacker stond het al snel 0-3 (!) voor de Maassluizers, die met volle overgave streden voor een 3e plaats op de ranglijst. Het dubbel bracht Pijnacker echter in het zadel en via 1-3 werd het zelfs 5-3. Op karakter sleepte Jeroen Groenheide, Stefano Timman en Eric Kok er alsnog een puntendeling uit: 5-5. Een zeer goed resultaat tegen dit kampioenenteam. Jeroen won er uiteindelijk 1, Stefano en Eric ieder 2. Het is even wachten op de overige uitslagen, maar op het moment van schrijven staat TOG 2 inderdaad op de 3e plaats. Een mooi resultaat jongens !