Opvallende resultaten TOG in tweede competitieronde

In de tweede competitieronde boekte diverse jeugd- en seniorenteams van TOG een opvallende uitslag. Zo won TOG 1 (senioren) hun eerste wedstrijd met ruimte cijfers en won jeugdteam 5 voor de allereerste keer een competitiewedstrijd! Lees verder hieronder …

Het eerste team van TOG (Arthur Dukker, Ewoud van Velzen, Ron van der Weiden) heeft vrijdagavond zeer verrassend haar eerste wedstrijd in de 1e klasse gewonnen met 8-2, van Rijnsoever. En dat zonder kopman Jeroen Hendriks (vakantie). Vooral Ron van der Weiden verraste met driemaal winst. Vooraf zag hij nogal op tegen de eerste klasse die te hoog gegrepen zou zijn voor hem. TOG 1 werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse.

TOG 2 won met 8-2, TOG 3 won met 6-4, TOG 4 won met 8-2. Een ‘Super-Friday’ dus voor de reguliere teams.

Er speelde ook 2 duo teams thuis. Duo 1 verloor met 1-4 (eenmaal winst Brian de Leeuw). Het andere duoteam (team 5) met daarin jeugdleden Jordi Post en Frenk Poldervaart debuteerden met een zwaar bevochten 4-1 zege: Jordi 2, Frenk 1.

Een dag later speelde de 5 jeugdteams allemaal een uitwedstrijd. Zonder coach Jeroen Hendriks verloor TOG 1 in Hardinxveld nipt met 4-6. Desalniettemin een verdienstelijk resultaat voor Mark, Frenk en Stefano tegen deze sterke tegenstander. Naast de dubbel wonnen ook Mark (1) en Frenk (2) enkelspelen. Ik hun debuutjaar (2e klasse) bezetten zij in de tussenstand een mooie 4e plaats.

In dit leerjaar moest TOG 2 wederom een zware nederlaag incasseren. Jeroen, Sven en Luuk hebben grote tegenstand in deze 3e klasse poule en waren ook in de tweede ronde kansloos tegen Trefpunt uit Krimpen a/d IJssel: 0-10. De Maassluise jongelingen moeten duidelijk wennen aan het niveau en moeten nog wat stappen. Succes mannen en probeer vooral veel op te steken van deze wedstrijden.

TOG 3 boekte een mooi 5-5 gelijkspel tegen het Schiedamse Scyedam. Coach Yoeri Toma zag Luka (2), Bas (2) en Arend (1) hun enkelspelen winnen, en doen door dit resultaat niet onder voor de overige teams in deze poule. Gezien de uitslagen zijn de krachtsverschillen in deze poule zeer klein en beloofd het dus een spannende competitie te gaan worden.

In Sliedrecht boekte 4e klasse debutant TOG 4 een fraaie 6-4 overwinning op de plaatselijke Sliedrecht Sport. Matthias, Sergei en Sander Wakker boekte ieder 2 overwinningen, terwijl het dubbel net met 9-11 in de beslissende game werd verloren. Het was een leuke ontmoeting waar beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Er werd goed gespeeld en met name de inzet was uitstekend! Een mooie opsteker dus voor dit team na de 10-0 nederlaag van vorige week.

Tenslotte speelde ook TOG 5 zijn uitwedstrijd bij Sliedrecht Sport. Het team, onder leiding van Rene Bosman, ‘schreef geschiedenis’ door voor de eerste keer in hun bestaan een overwinning te boeken: 7-3. Het was een sportieve en spannende ontmoeting en vooral leuk om te zien hoe de spelers vooruit zijn gegaan. Tjerk was de man van wedstrijd door 3 overwinningen op te eisen. Sander Keur en Dave Bosman voegde daar ieder ook nog eens 2 winstpartijen aan toe. Heel goed gedaan mannen !