Plankentoernooi groot succes!

Het was even flink wennen met die ‘HEMA’ plankjes, maar uiteindelijk konden de TOG’ers er toch aardig mee overweg. In een leuk Plankentoernooi werden soms hilarische wedstrijden afgewerkt met super lange rally’s en …. bebloede bats! Lees verder hieronder …

Als eerste speelde de jeugd een toernooi. De eerste balwisselingen waren lastig, zeker omdat er niet ingespeeld mocht worden. Dat leverde soms wat verrassende uitslagen op, en een verrassend toernooiverloop. Zo kon het gebeuren dat er slechts 1 speler van TOG 1 in de finalepoule terecht kwam: Jordi Post. Samen met Bas Vijfvinkel en Luka Hage vormden zij de top 3 van het deelnemersveld. Uiteindelijk won Jordi de finalepoule voor Luka. In de B-poule was het ook erg spannend. Clubkampioen Stefano Timman moest het daar in de finale opnemen tegen Mark van Kester. Een mooie eindstrijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Stefano. Ook in de C-poule waren de verschillen klein. Na een 14-14 tussenstand in de finale zette uiteindelijke winnaar Matthias Meester een tandje bij tegen de ook super goed spelende Xander Fortuin. Xander kon deze versnelling van Matthias (nog) niet bijbenen en werd toch knap tweede. Alle winnaars en nummers 2 konden uiteindelijk de prijzen in ontvangst nemen.
Ook bij de senioren was er een verwoede strijd om de ereplaatsen. Vooraf waren verschillende speculaties over de kanshebbers. Veel genoemde namen waren Ruud Petschl, Arthur Dukker, Brian de Leeuw, Jeroen Hendriks …. Met name Brian en Arthur maakten hun favorietenrol meer dan waar. De twee sterkste hardbat spelers maakte er een hoogstaande finale van waarbij Brian zelfs met een bebloede hand de strijd moest aangaan. Uiteindelijk was het de sterk spelende Arthur die de winst naar zich toetrok en de hoofdprijs mee naar Delft mocht nemen. In de B-poule waren ook heel veel verrassingen te melden. Ruud wist de finale daarin niet te halen, en ook spelers als Marcel v/d Kerkhoff en Martijn d’Ecluse moesten voortijdig capituleren. Toch wel verrassend wist Yoeri Toma door te dringen tot de eindstrijd alwaar hij topfavoriet Robert Kuiper trof. Robert liet zich echter niet verrassen en pakte gedecideerd de hoofdprijs. Ook hier ontvingen de nummers 1 en 2 een mooie bokaal.

Met de prijsuitreiking werd het leuke Plankentoernooi afgesloten en wordt alweer uitgekeken naar volgende week. Dan wordt het Ouder-Jeugd toernooi gespeeld op de laatste speelavond van 2014.