TOG Eurotoernooi en Dubbeltoernooi 2015

Vrijdag 15 mei won Jeroen Groenheide een leuk eurotoernooi bij de jeugd en wonnen Jeroen Hendriks en Arthur Dukker later op de avond een enerverend dubbeltoernooi bij de senioren. Lees verder hieronder …

In het eurotoernooi kreeg elke speler bij aanvang 2 euro. Door het inzetten van een (zelf te bepalen) geldbedrag kon in elke wedstrijd van het toernooi meer geld gewonnen worden. Bij verlies daarentegen ging de inzet naar de tegenstander. Inzetten was dus een kwestie van slim spelen. De kansen werden zoveel mogelijk over de spelers gelijk gemaakt door een ‘handicap’ systeem.

Het toernooitje werd uiteindelijk gewonnen door Jeroen Groenheide die al zijn wedstrijden won. Luka Hage werd daarin fraai tweede voor Frenk Poldervaart, Mark van Kester en Sander Wakker. Toch was het Martijn van Toor die samen met Jeroen met de grootste geldbedrag naar huis ging! Hoewel het toernooi niet volledig kon worden uitgespeeld hebben we toch wel weer mooie wedstrijden gezien. Bastiaan Groenheide, Martijn van Toor en Sander Wakker speelde bijvoorbeeld erg goed, en ook Tijn Vogel -terug van weggeweest- was heel erg goed bezig. Tijn keert momenteel terug van een lange ziekteperiode en doet dat op bewonderenswaardige wijze. Chapeau Tijn!! Volgend seizoen gaan we de draad weer oppakken bij de trainingen ….

Na afloop van het eurotoernooi was het de beurt aan de senioren. Deze speelde een dubbeltoernooi waaraan 6 dubbels meededen. Allereerst werd een meerkamp gespeeld waarin ieder dubbel tegen elkaar speelde. Daarna streden de nummers 1 en 2 in de grote finale om de uiteindelijke hoofdprijs. Op papier waren Jeroen en Arthur het allersterkste dubbel, echter, zij moesten hard strijden om de uiteindelijke winst op te strijken. Het dubbel Robert Kuiper/Dennis Breevaart bood veel weerstand en wonnen zelfs in de poule fase van Jeroen en Arthur. Deze winst was een knappe ‘Houdini actie’ omdat Robert en Dennis al eerder een steekje lieten vallen tegen het dubbel Yoeri/Ewoud. De finale was zeer spannend en gelijkopgaand, en dus een waardige afsluiter van een fantastisch dubbeltoernooi.