Westlandse Kampioenschappen 2015

Op Hemelvaartsdag (14 mei) hebben Jeroen en Bastiaan Groenheide, Bas Vijfvinkel, Luka Hage en Tijn van der Vliet meegedaan aan de Westlandse Kampioenschappen bij de jeugd. Naast de jeugd speelde ook de senioren om de Westlandse titels. Lees verder hieronder …

In de ochtend werd het jeugdtoernooi gespeeld. Om 9:30 uur startte de 5 TOG’ers in de poulefase. Bas en Luka waren bij elkaar in de B poule ingedeeld. Luka startte de eerste wedstrijden moeizaam waardoor zijn kansen op de halve finale al waren verspeeld. Toch werd hij elke wedstrijd duidelijk steeds beter en kon uiteindelijk toch met opgeheven hoofd het toernooi afsluiten. De afsluitende partij ging helaas net in 5-en verloren maar was prachtig om te zien. Ook Bas speelde een aantal zeer goede partijen in deze sterke poule. Ondanks goede kansen om de halve finale te halen strandde hij helaas net op een 3e plaats. Een heel goed resultaat. In de andere B-poule streden Tijn en Jeroen om een plaats in de halve finale. Helaas kon Tijn ondanks goed tafeltennis geen partij naar zich toetrekken en liep zodoende de halve finale mis. Jeroen haalde als enige TOG’er in de B-poule wel de halve finale. Jeroen speelde solide en verloor slechts een wedstrijd. De halve finale was voor Jeroen echter het eindstation. Toch een sterk gespeeld toernooi van Jeroen. Bastiaan kwam uit in de C-poule en wist (net als zijn broer Jeroen) ook de halve finale te halen. Met goed en spectaculair tafeltennis en veel inzet was het een lust voor het oog om deze jonge TOG-er te zien spelen. Ook in de halve finale deed hij het super en wist zelfs een game af te snoepen van de latere toernooiwinnaar! Dit jaar dus geen Westlands kampioen bij de jeugd, maar wel veel mooie wedstrijden gezien. Volgend jaar dan maar mannen. Graag willen wij Wilko Huiden heel erg danken voor de prima toernooiorganisatie. Zie foto’s hier.

Later op de dag wist Brian de Leeuw wel een TOG succes te boeken door de winst in de B-poule op te eisen. Graag berichten wij later meer over de prestaties van de senioren (ik was er dit keer zelf niet bij ….).