Verslag trainingskamp 2015

Van 18 tot 20 augustus is TOG weer op trainingskamp geweest bij de Brug in Apeldoorn. Het was weer een SUPERkamp met veel activiteiten en vooral heel veel lol. Je kunt hier de foto’s bekijken (met dank aan Marregien Groenheide).

Op dinsdag 18 augustus werd omstreeks half 4 koers gezet naar Apeldoorn. De deelnemers en bagage werden naar het oosten des lands vervoerd door Marregien en Ronald. Ewoud was al eerder naar Apeldoorn afgereisd om de avondmaaltijd voor te bereiden. Bij aankomst werd de eerst enorme hoeveelheid bagage gedropt en omstreeks 18:00 uur schoof iedereen bij de eettafel aan. Na het eten werd al snel aangevangen met een zwaar onderdeel van het trainingskamp: de circuittraining. Op 8 stations werd van de deelnemers al direct een zware fysieke inspanning vereist, en wat zeker niet gemakkelijk was na een lange tafeltennis vakantie. Jordi, Tijn en Jeroen deden dit circuit het beste. Na een overmatige hoeveelheid Isostar volgde daarna ook de eerste tafeltennis training. Het was even wennen, maar de mannen brachten het er deze eerste slagenwisselingen toch goed van af. De training was verkort omdat er ook nog een avondspel op het programma stond: een speurtocht door het centrum van Apeldoorn. Twee groepen moesten 15 vragen beantwoorden op verschillende (onbekende) locaties, die soms moeilijk te vinden waren. Na een paar uur speuren met alleen een stadsmap en een zaklamp op zak, bleek de groep van Jordi, Luka, Jeroen en Mark dit veruit het beste te doen. Jordi veroverde dus op dag 1 al direct de felbegeerde “gele trui” als leider van het prestatieklassement. Deze was vorig jaar ook al in handen van Jordi. Knap en leuk was ook dat de jongste deelnemer (Bastiaan) goed mee kon en pas om 2 uur ’s nachts (!) als een blok in slaap viel. Wat een energie heeft dat ventje!

Na een traditiegetrouw kort en rumoerig nachtje werd op woensdag 19 augustus om 6 uur alweer vroeg opgestaan. Een drukke donderdag stond voor de boeg. Zo waren daar 2 tafeltennis trainingen, het hardlopen door de Loenermark, picknicken in de Schaapskooi, zwemmen en barbecueën bij Bussloo en maar liefst 2 avondspelen. Het hardlopen was weer “genieten” geblazen. Onder vrijwel perfecte condities werd het junioren record opnieuw scherper gesteld door Tijn. Hij liep een onwaarschijnlijk snelle 3.32 min over de ronde. Daarmee benaderde hij zelfs het senioren record tot op 10 seconden! Ook Frenk (4.11), Bas (4.59), Luka (3.53), Jordi (3.47), Mark (4.32), Jeroen (5.36), en Bastiaan (4.30) liepen hele strakke tijden. Na deze fysieke arbeid was het even lekker uitblazen bij Bussloo. De mannen hadden het absoluut verdiend om wat te zwemmen en te barbecueën in dit uitgestrekte recreatiegebied. Gelukkig was het weer niet slecht, en was het zwemwater best warm. Bij terugkomst bij de Brug was het recreatieprogramma echter nog niet afgelopen. Allereerst werd in een gecombineerd bingo/kennis spel geraden naar onbekende voorwerpen door deze geblindeerd te voelen. Een verkeerd antwoord werd daarbij bestraft door een water- en meelbad. Uiteraard leverde dit veel kolderieke momenten op, zeker op het moment wanneer Jordi een soepkip en later ook een nepkikker kreeg voorgeschoteld. Na het optrekken van de rook (meel …) gingen we weer met z’n alle naar het centrum van Apeldoorn om een zelf verzonnen spel te spelen. Drie groepen werden de stad ingestuurd met een simpele opdracht: probeer de andere groepen op te sporen en fotografeer ze met je mobiele telefoon. Goed speuren dus, maar zelf dus ook ongezien blijven. Een superleuk spel! Marregien heeft dit avondspel echter niet meer meegemaakt omdat zij eerder naar huis toe moest. Jammer was dat wel. Graag hadden wij haar er langer bij gehad. Niet alleen om het hele vele werk wat zijn heeft verzet tijdens het kamp maar ook vanwege de gezelligheid. Hopelijk is zij er volgend jaar weer bij. Afijn, omstreeks half 12 werd het spel afgeblazen en ging de groep nog gezellig wat drinken bij cafe “De  Babbel” op het Caterplein. Rond sluitingstijd werd de terugweg weer ingezet en bij terugkomst bij de Brug werd vermoeid maar voldaan de slaapzak weer opgezocht. Na wat napraten volgde wederom een kort nachtje.

Op de afsluitende donderdag werd het kamp beëindigd met een bezoek aan het Klimbos in Apeldoorn. Op een zonovergoten dag was dit was een regelrechte hit met veel sportieve maar ook hilarische momenten. Een paar TOG’ers bleken ook supergoede klimmers te zijn die niet terugschrokken voor het moeilijkste (zwarte) parcours in het Klimbos. Mark, Jeroen, Bas, Frenk en Bastiaan voltooide deze op 18 meter hoogte. Ook Jordi, Tijn en Luka doorliepen alle routes en lieten slechts de zware route aan zich voorbij gaan. Knap dat ook Tijn (ondanks zijn hoogtevrees en zijn ontstoken ogen) gewoon mee klom op zo’n 13 meter. Na een verfrissend ijsje ging de groep weer terug naar de Brug om te lunchen en alles in te pakken. Inmiddels was ook John gearriveerd. Hierbij grote dank en respect dat hij helemaal uit Maassluis kwam (met aanhanger) om de helpende hand te bieden met opruimen en vervoer! Super John! Het opruimen en schoonmaken ging overigens perfect. Iedereen hielp goed mee om alles schoon te krijgen, en na een paar uurtjes was de klus geklaard. De zaal zag er weer als nieuw uit. Met opnieuw twee auto’s weer daarna teruggereden naar Maassluis alwaar het thuisfront de deelnemers bij de Olympiahal ontving. Het kamp was nu echt voorbij …

De gele trui (prestatieklassement) werd opnieuw prooi voor Jordi Post, de groene trui (inzet) werd gewonnen door Bas Vijfvinkel en de bollen trui (klimklassement) door Mark van Kester. Opgemerkt dat de groen trui door iedereen gewonnen had kunnen worden. Op basis van inzet eindigde namelijk iedereen op de 1e plaats! Het was dus weer een geweldig TOG trainingskamp dit jaar, en een super positieve start van het nieuwe tafeltennis seizoen.

Tenslotte willen wij John Koppert en Marregien Groenheide heel erg danken voor de enorme steun en hulp die zij hebben geboden tijdens het kamp. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Hopelijk zijn zij beide er ook volgend jaar weer gezellig bij!

Je kunt hier de foto’s bekijken (met dank aan Marregien Groenheide).