Tafeltennissers TOG hebben ambitieuze nieuwe voorzitter

Johan de Waard is de nieuwe voorzitter van tafeltennisvereniging TOG. De leden zijn daar afgelopen week mee akkoord gegaan. Johan is een van de tafeltennissers van het dit jaar gestarte 55-plus tafeltennis op donderdagmorgen. Onlangs werd hij lid van TOG en gaf hij ook aan om iets voor de vereniging te willen betekenen.

 

TOG had geen voorzitter maar een bestuur dat, na een periode waarin het bestuurlijk niet zo goed ging, zich vooral ten doel stelde te doen wat nodig was om te kunnen blijven tafeltennissen. Niet veel meer.
Een initiatief dat wel werd genomen was de start van tafeltennis voor senioren (55-plussers) op de donderdagochtend, in de Parkietzaal. Door de coronamaatregelen was dat een tijd niet mogelijk maar dit najaar, met inachtneming van de coronaregels, weer wel.

Een van de enthousiaste deelnemers aan dit initiatief was Johan, die zelf actief op zoek ging naar een toename van het aantal deelnemers. Met succes, onder andere na contact met sportwethouder Evers en het interview met de wethouder in de Maassluise Courant. Ook werd Johan geïnterviewd voor WOS-radio.

Van 20 naar 50 leden
Johan de Waard wil zich als voorzitter niet beperken tot het tafeltennis voor senioren. Hij wil huidige en nieuwe leden enthousiast maken om te helpen de vereniging weer actiever en groter te maken. Zijn doel is de vereniging te laten groeien van ongeveer 20 leden nu naar zo’n 50 over vier jaar. Johan was eerder voorzitter van de Maassluise basketbalvereniging Green Eagles, was ook actief voor de basketbalbond en was hij secretaris van de Maassluise Sport- en Recreatieraad.

Speelmogelijkheden in coronatijd
Door de coronamaatregelen  wordt er  tot en met minimaal 19 januari niet getraind. We wachten op nadere besluitvorming.

Bij normale omstandigheden trainen we  op dinsdagavonden in de Parkietzaal (van 20.30 tot 22.00 uur,) en op vrijdag in de Olympiahal  (20.00 tot 22.00 uur). Het 55-plus tafeltennis is er in de Parkietzaal op donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over tafeltennissen bij TOG via www.tog-maassluis.nl en bestuur@tog-maassluis.nl

Foto-bijschrift: De nieuwe voorzitter Johan de Waard (rechts) met sportwethouder Evers, een paar weken geleden (foto Henk van der Veen).