Jeroen Hendriks clubkampioen 2013 !

Jeroen HendriksJeroen Hendriks is de nieuwe clubkampioen van TOG!! In een hoogstaande finale versloeg hij Brian de Leeuw met 3-1. Het is de eerste keer dan Jeroen deze titel wint. René Jungschlager won de titel in de B-poule na winst op Martijn Kronemeijer.

Het winnen van het clubkampioenschap was voor Jeroen een fel begeerde wens. Hoewel hij op voorhand de grote favoriet was, moest hij toch een aantal spannende wedstrijden afwerken alvorens hij de bokaal in ontvangst mocht nemen. In de halve finale tegen Robert Kuiper kwam Jeroen nog met de schrik vrij. In de finale was het Brian die felle tegenstand bood. Na een eerste game die resoluut door Jeroen werd gewonnen (1-0), kwam er een kentering in de wedstrijd. Brian voerde de druk op en Jeroen werd naar de tweede lijn gedrongen. Met een zeer aanvallende strategie, dicht bij de tafel, won Brian dan ook de tweede game: 1-1. Het passende antwoord van Jeroen kwam pas laat in de derde game. Jeroen brak de aanvallende intenties van Brian door meer variatie en vertragingen op de tafel te leggen. Na een zeer spannende en hoogstaande derde game was het dan ook Jeroen die deze doorslaggevende game won (2-1). Deze lijn zette zich voort in de vierde game. Jeroen werd zelfverzekerder, nam het initiatief gaandeweg weer over, en trok met een aantal geweldige scores de winst naar zich toe (3-1). Hiermee onttroonde Jeroen Brian als clubkampioen, die deze titel nog nooit eerder won. Heel erg gefeliciteerd met deze mooi titel Jeroen!

In de B-poule was het René Jungschlager die de finale naar zich toe trok. In een mooie finale versloeg hij zijn teamgenoot Martijn Kronemeijer met 3-0. Na zijn goede presentaties op de Zuid-Hollandse kampioenschappen (kwartfinale) liet René andermaal zien in uitstekende vorm te verkeren. De B-poule kende ook 4 deelnemers uit de jeugd die zich dapper verweerde in dit sterke senioren veld. Hoewel ze (nog) niet doordrongen tot de halve finale lieten ze zien dat er volgend jaar wel degelijk met deze junioren rekening moet worden gehouden.

De organisatie van de clubkampioenschappen lag in handen van Dennis Breevaart. Wij willen Dennis dan ook heel erg bedanken voor het perfecte verloop van het toernooi en de leuke toernooiopzet (zie ook http://www.facebook.com/togmaassluis).

Foto (vlnr): Brian de Leeuw, Jeroen Hendriks, Martijn Kronemeijer en René Jungschlager.