TOG1 strijdend ten onder in kampioenschapsstrijd

Foto: Team 1. Vlnr Stefano Timman, Jeroen Groenheide, Eric Kok en coach Jeroen Hendriks. Inzet: Luka Hage.

In een zenuwslopend slot van de voorjaarscompetitie heeft de jeugd van TOG1 op zaterdag 20 april 2013 het kampioenschap net niet naar Maassluis weten te halen. Met slechts 2 punten verschil ging het kampioenschap naar Dordrecht. Hoewel de laatste wedstrijd nog wel met 6-4 werd gewonnen, was het helaas net niet genoeg om de koppositie in de 4e klasse te kunnen behouden.

Eric Kok, Jeroen Groenheide, Stefano Timman en coach Jeroen Hendriks gingen als nummer 1 de laatste wedstrijd in. Luka Hage speelde in deze wedstrijd niet mee. Concurrent Dordrecht had eerder in de ochtendwedstrijd al met 8-2 gewonnen, dus de opdracht was duidelijk. Tegen De Sprint uit Brielle moest met dezelfde cijfers worden gewonnen. Aanvankelijk was dit scenario al voorzien, en de spelers en coach wisten dan ook dat zij voor een uiterst moeilijke opdracht stonden. De jongens van team 1 streden dan ook voor wat ze waard waren tegen de sterke Brielse tegenstander. Op karakter werd zodoende een hele knappe 6-4 overwinning uit het vuur gesleept. Stefano was de grote man in deze match met 3 overwinningen, Jeroen won er 2 en Eric 1. De overwinning van Stefano op de kopman van De Sprint was zeer opmerkelijk. Deze speler had namelijk een zeer hoog winstpercentage van 94%! Echter, het behalen van deze 2e plaats was geen deceptie voor het team. Integendeel. Deze 2e plaats is een uitmuntende prestatie voor deze beginnende 4e klasse spelers, en heeft dan ook een gouden randje. Met hoge winstpercentages voor Luka (38%), Jeroen (65%), Stefano (74%) en Eric (78%) kunnen zij zeer trots zijn op hetgeen zij hebben gepresteerd samen met hun coach Jeroen. Chapeau mannen!!