TOG 4 eerste jeugdkampioen 2013!

Foto (vlnr): coach Ming Chu, Tijn van der Vliet (inzet), Erwin van Opstal, Arend Lingsveld en Luuk Schwenke. Foto gemaakt door E. Schwencke.

Ze hebben het gedaan …. de jongens van TOG 4 zijn op zaterdag 13 april 2013 kampioen geworden in de Pupillen C klasse. Een bijzonder kampioenschap is het wel. Zij zijn namelijk de eerste TOG jeugdkampioenen sinds 2010 (!). Trainer/coach Ming Chu viert dus meteen in zijn eerste jaar een kampioenschap. En dat nog wel met een team dat bijna alleen maar bestaat uit debutanten. TOG feliciteert Arend Lingsveld, Luuk Schwencke, Erwin van Opstal, Tijn van der Vliet en coach Ming Chu van harte met dit prachtige resultaat. Zie foto’s hier.

Met Arend, Luuk en Erwin in de gelederen had TOG duidelijk de intentie om het kampioenschap vroegtijdig mee naar Maassluis te nemen. Ook namens Tijn -die helaas door droeve omstandigheden niet mee kon- wilde zij het niet aan laten komen op de laatste wedstrijd, volgende week in Den Haag tegen mede-titelkandidaat SETT. Het moest dan ook gebeuren in en tegen het Leidschendamse VVV. TOG was gebrand op een goed resultaat en de jongens hadden er veel zin in. Ze waren dan ook al vroeg aanwezig in Leidschendam om uitgebreid warm te spelen, ook was het even wennen aan het kleine maar gezellige (bij-)gymzaaltje. De wedstrijden verliepen allemaal volgens een echte beslissingswedstrijd: gespannen, raar en meelevende supporters langs de kant. De jongens konden hier echter zeer goed mee omgaan en wonnen aanvankelijk de ene na de andere wedstrijd. Na de 6-0 werd het pas echt spannend. Bij 7 punten zou het kampioenschap een feit zijn. Het 7e punt lag in handen van Erwin. Het werd dan ook een leuke wedstrijd met mooie rally’s en een bijzonder scoreverloop. Na een 0-1 achterstand in games en een 3-10 achterstand in de 2e game leek de kans op 1-6 groter dan 0-7. Maar toen veerde ‘de vechter’ Erwin op en won alsnog de 2e game. Het verzet van VVV was toen gebroken en Erwin liep gedecideerd door naar de overwinning en het kampioenschap van TOG. Na deze gewonnen wedstrijd, onderbraken we de wedstrijdenreeks even, en namen we de tijd om dit moment even te vieren met bloemen en een zak snoep. Dit moment maakt TOG namelijk niet al te vaak mee. Na de hervatting was de spanning weg, maar dat weerhield het gretige TOG er niet van om uiteindelijk met maar liefst 10-0 te winnen. Dit was alweer de 5e keer dat een 10-0 zege werd geboekt deze competitie, en de 3e keer op rij. Het onderstreept nog meer eens dat TOG de terechte winnaar is. Jongens …. van harte gefeliciteerd met dit mooi kampioenschap. Op de kampioenen huldiging zullen jullie uitgebreid in het zonnetje worden gezet, samen met de andere kampioenenteams van TOG.