Robert en Jeroen winnen spannend handicaptoernooi

Robert Kuiper (senioren) en Jeroen Groenheide (jeugd) hebben op vrijdag 17 mei 2013 het TOG handicaptoernooi gewonnen. Na twee leuke finales gingen de tweede plaatsen naar Martijn de l’Ecluse en Eric Kok.

In het handicaptoernooi werd rekening gehouden met verschillen in speelsterkte. De op papier “sterkere” speler begon daarbij elke wedstrijd (en in elke game) met een puntenachterstand op de “zwakkere” speler. De punten werden gebaseerd op de competitieresultaten uit het afgelopen voorjaarsseizoen. Ook werd het oude 21 punten systeem gehanteerd (en best-of-3). Het toernooi werd in goede banen geleid door onze jeugdtrainer Ming Chu. Heel veel dank daarvoor Ming !

De eerste ronde bestond uit 2 gemengde vijfkampen met zowel jeugd als senioren. Er werden leuke en spannende wedstrijden gespeeld, bijvoorbeeld die tussen Hans Groenheide en Eric Kok (1-2), Jeroen Groenheide-Ruud Petschl (1-2) en Elize Oosterberg-Ruud Petschl (1-2). Ook de kersverse 1e klasse speler Robert Kuiper had het niet makkelijk getuige de krappe winst op Hans Groenheide, Eric Kok en Sergei Boekestijn.

Na de poulefase volgde kruisfinales tussen de 2 poules waarin onderscheid werd gemaakt tussen jeugd en senioren. De jeugd speelde een finalepoule met Jeroen Groenheide, Bienahi Safik en Eric Kok. De eerste wedstrijd tussen Bienahi en Eric was een echte kraker die met 2-1 door Eric werd gewonnen. Jeroen won daarna van zowel Bienahi en Eric waardoor Jeroen de winst voor zich opeiste, voor Eric en Bienahi.

De halve finales bij de senioren leverde ook vuurwerk op. Robert Kuiper moest diep gaan om van de sterk spelende Ruud Petschl te winnen terwijl Martijn de l’Ecluse in de 3e game maar net won van Hans Groenheide. De finale tussen Robert en Martijn was spannend, maar werd in de 3e beslissende game uiteindelijk toch met ruime marge door Robert gewonnen.

Tijdens het uitreiken van de prijzen werd ook Ming Chu gehuldigd als coach van het jeugdteam dat de afgelopen voorjaarscompetitie kampioen werd in de pupillen C klasse.

Na dit handicaptoernooi hoopt de toernooicommissie jullie allemaal weer te ontmoeten, volgende week bij het afsluitende JunSen toernooi (dubbeltoernooi Jeugd/Senioren) en de aansluitende kampioenen huldiging !!