Succesvolle competitiestart TOG jeugd

Zaterdag 14 september speelden 4 jeugdteams van TOG hun eerste competitiewedstrijd. In de Parkietzaal was het weer gezellig druk en  de sfeer was opperbest. Alle teams komen dit seizoen uit op een hoger niveau dan vorig seizoen maar desondanks werd een zeer knappe reeks prestaties neergezet. Alle teams wonnen of speelde gelijk.

Team 1 speelde tegen het tweede team van Papendrecht en won heel erg knap met maar liefst 9-1. Eric Kok en Stefano Timman wonnen al hun enkelspelen (3). Luka Hage voegde daar 2 overwinningen aan toe. Coach Jeroen Hendriks was zeer tevreden over de instelling en prestatie van zijn team en kan spreken over een geslaagde vuurdoop in de 3e klasse. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het Zwijndrechtse Shot’65 op het programma.

Team 2 had het aanmerkelijk lastiger tegen het Bleiswijkse Combat dat met een invaller aantrad. Frenk Poldervaart, Jordi Post en Mark van Kester lieten echter zeer goed tafeltennis zien en sleepten heel knap een welverdiend gelijkspel uit het vuur: 5-5. Spelers en coach John Koppert waren duidelijk in hun nopjes met deze prestatie. Alle spelers wisten direct te scoren in hun 3e klasse debuut: Jordi en Frenk wonnen 2 enkelspelen en Mark won er 1. Het dubbelspel ging helaas nipt verloren. Volgende week reist TOG 2 af naar Zoetermeer waar het zal spelen tegen Taverzo.

Team 3 liet zien dat ze heel graag mee willen doen in de top van de 5e klasse. Met maar liefst 10-0 wonnen Matthias Meester, Bas Vijfvinkel en Luuk Schwencke van TOGB. Met Ming Chu als coach werd een overtuigende reeks wedstrijden gespeeld tegen het sympathieke meidenteam uit uit Berkel en Rodenrijs. Hopelijk kan TOG 3 ook volgende week weer wat moois laten zien in en tegen het Rotterdamse Twenty-One Up.

Team 4 tenslotte speelde in de pupillen B klasse hun eerste wedstrijd. Voor Arend Lingsveld, Sergei Boekestijn en Sander Wakker betekende dit het debuut op dit niveau. Coach Yoeri Toma zag zijn team een fantastische wedstrijd spelen tegen het vierde team van Papendrecht en won heel knap met 7-3. Sander en Arend wonnen 3 wedstrijden. Sergei pakte 1 overwinning. en verloor er 2 met minimale cijfers. Heel knap dus! Volgende week wacht Overschie en hopelijk kan TOG 4 ook in deze (uit)wedstrijd een mooi resultaat neerzetten.

Foto’s zie hier.