Verslag trainingskamp 2013

Het trainingskamp van TOG was dit jaar weer een groot succes. In Apeldoorn bij de Brug was het super gezellig, er is veel (gevarieerd) gesport, er is veel gelachen en wellicht wat weinig geslapen …

Vrijdagmiddag waren Martin, Sergei en Ewoud al vroeg in Apeldoorn om de sleutels van het mooie tafeltennis complex van de plaatselijke ttv in ontvangst te nemen. Ook werd een grote hoeveelheid boodschappen gedaan en een BBQ voorbereid. Rond 18:00 uur werden alle deelnemers ontvangen. Samen met begeleiding, ouders (die het vervoer regelde), en ook met de gelukkig snel, en voorspoedig herstellende John Koppert. werd met z’n alle buiten gegeten. Veel tijd was daar niet voor want er stond al direct een pittige eerste tafeltennistraining te wachten. Voor vele was het wel weer even wennen na een lange zomerstop, maar gaandeweg sloop de routine er al weer aardig in. Na een paar uur stevig trainen was het tijd voor nachtelijke dropping. Drie groepen werden op kilometers afstand gedropt in Apeldoorn waarna een weg terug moest worden gevonden. Alle groepen slaagde daarin. Ook de groep met Jeroen (Jordi, Mark en Frenk) die meer dan 15 km terug moesten lopen. Frenk deed dit met pijnlijke voeten, en op karakter, nadat hij nieuwe schoenen had gedragen. Na afloop werd de eerste gele trui (Eric) en de eerste groene trui (Jordi) uitgereikt. Na deze eerste activiteiten was de dag nog niet voorbij voor de jeugdige deelnemers. De hele nacht werd er niet geslapen, en ook de begeleiding kwam zodoende niet aan rusten toe. Zeker niet toen tussen 05:00 uur en 06:00 uur plotseling Bas, Jordi en Mark in hun sumo-worstelaars pakken hun ronde door de zaal deden. Hilariteit alom, maar geen nachtrust dus (ondanks herhaaldelijk waarschuwen).

Het gebrek aan nachtrust openbaarde zich al direct in de ochtendtraining om 07:00 uur. Na het ontbijt werd het tafeltennisplankje weer ter handen genomen om opnieuw een pittige sessie af te werken. Dit viel over het algemeen niet mee voor de meesten, maar op het tandvlees werd de training toch keurig volbracht. Daarna werd afgereisd naar Loenen om bij de Schaapskooi een hardloopparcours in de bossen te lopen (op tijd). Al jaren geleden werd daar door TOG’ers hardgelopen met een recordtijd van 3.22 door Brian de Leeuw. Een zware ronde van circa 850 meter die voerde door mulle bosgrond, heuvels, bochtige afdalingen en een forse zandberg. Ondanks de vermoeidheid lukte het iedereen om sneller te lopen dan 6.10 minuten wat erg knap is. De snelste tijden waren heel knap en verrassend dicht bij het record: 3.42 door Jordi en 3.43 door Tijn. Ook Jeroen, Eric en Aad finishte zeer goed onder de 4 minuten. Na afloop werd teruggereisd naar de tafeltenniszaal voor een uitwisseling met spelers van de Brug en de Veluwe. In twee 8-kampen werd er gespeeld, en TOG liet zich goed zien. In poule B wisten Luka, Tijn, Matthias, Bas, Arend en Sergei de hoogste plaatsen in te nemen. In poule A waren het Elize en Eric die de meest opvallende resultaten boekte. Eric won zelfs van een aankomend Landelijk C speler (Gerrit) terwijl Elize er bijna van won (5e game). Het was een zeer leuke en leerzame ontmoeting met deze sympathieke Apeldoornse spelers die ’s avonds ook nog gezellig een hapje meeaten. Toch werd duidelijk dat de vermoeidheid duidelijk had toegeslagen bij alle TOG’ers. Na het eten werd het verdacht stil, en gedacht werd aan een stevige nachtrust. Helaas, was dit niet het geval. Het avondprogramma voorzag nog in een zware circuittraining. Heel sportief lieten de jongens zich echter niet kennen en om 21:00 uur werden de allerlaatste krachten aangesproken om het circuit te voltooien. Na een zeer goede reeks oefeningen duurde het niet lang meer totdat iedereen om 22:30 uur in diepe slaap was gevallen. Een lange, rustige en welverdiende nacht volgde voor de vermoeide TOG’ers…

Na een goede nachtrust werd ’s morgens om 8:00 uur opgestaan en ontbeten. De gele trui (Eric en Jordi) en de groen trui (Tijn) werden uitgereikt. Daarna werd afgereisd naar Hoenderloo voor een stevig potje mountainbiken. Onder leiding van Aad en Bas als ervaren mountainbikers werd een schitterend en zwaar parcours gereden dwars door de Veluwse bossen. Met heuvels, smalle zanderige paden, meelopende honden, plassen etc. was het stevig doortrappen, maar het was het dubbel en dwars waard. Helaas maakte ook een heftige valpartij (Jordi en Tijn) nog deel uit van onze rit. Dat was schrikken geblazen. Ondanks de opgelopen verwondingen konden deze jongens gelukkig toch hun weg vervolgen. De tijd vloog voorbij en al snel bereikte wij ons eindpunt: de ijszaak van Co. Na het verorberen van in totaal 7 liter (fenomenaal lekker) ijs wisten we dat het kamp ten einde was gekomen. ’s Middag werd na terugkomst in de zaal aangevangen met het opruimen en schoonmaken van de zaal. De laatste gele truien zijn onveranderd in handen gebleven van Jordi en Eric. De laatste groene trui werd gewonnen door Arend. Daarna werd koers gezet naar Maassluis … Het is weer een jaar wachten tot het volgende kamp. Wij kijken er alweer naar uit !!!!!!!

Onze dank gaat uit naar Martin, Aad en iedereen die hulp heeft geboden bij het vervoer van en naar Apeldoorn. Mede dankzij hun grandioze hulp, inzet en initiatieven is het kamp een groot succes geworden !!!!!

Jeroen Hendriks en Ewoud van Velzen