Jeugdcompetitie is weer van start !

Op zaterdag 1 februari zijn de 5 jeugdteams van TOG begonnen aan de voorjaarscompetitie 2014. Allemaal speelde ze een uitwedstrijd. De eerste ontmoetingen leverde direct al spannende wedstrijden op en er werd goed gespeeld. Ook het nieuwe team 5 speelde een puike eerste wedstrijd. Hieronder de wedstrijdverslagen van teams TOG 2 (3e klasse), TOG 3 (4e klasse) en TOG 5 (Pupillen C).

Jeugdteam 2 begon het seizoen tegen promovendus Togb 1. Eric startte tegen Leroy, die met fabelachtige spinballen Eric kansloos liet. 1-0 achter. Stefano speelde tegen Timothy en won makkelijk met 3-0, een snelle 1-1 tussenstand. Luka mocht spelen tegen invaller Zoey. Dit werd een spannende thriller die uiteindelijk met 12-10 in de 5e game naar Luka ging. De dubbel Stefano/Luka was helaas kansloos. Eric was een maatje te groot voor Timothy waardoor er snel weer 2-3 op het bord stond. Luka speelde een goede wedstrijd tegen kopman Leroy maar verloor toch net aan. Stefano won daarna makkelijk van Zoey en Luka won zijn wedstrijd van Timothy ook eenvoudig. Hierdoor werd het snel 3-5. Daarna volgde een ware thriller tussen Eric en Zoey. Eric startte erg sterk en nam een ruime voorsprong in de 3e game. Hij verspeelde deze marge en hierdoor kwam Zoey terug tot 2-2 in games en kreeg 2 matchpoints. Eric werkte deze weg en wist zelf zijn 2e matchpoint te verzilveren. Leroy bleek daarna ook te sterk voor Stefano waardoor er 4-6 gewonnen werd. 

Team 3 begon met Bas, Luuk en Matthias tegen het sterke Smash uit Monster. Dit team werd vorig jaar nog 2e in de 4e klasse. In vergelijking, TOG werd vorig jaar nog 5e in een klasse lager! Een onoverbrugbaar groot verschil in speelsterkte werd verwacht, maar niets was minder waar. Het werd een prachtige strijd die bijna 4 uur duurde en waarbij de verschillen helemaal niet zo groot bleken. Resultaat: een zeer verdienstelijke 7-3 nederlaag. Als het dubbel Bas/Luuk niet verloren was gegaan in de 5e game had er zelfs nog meer ingezeten. Knap was vooral de overwinning van Luuk op de sterk serverende Juul Wensveen (3-1) en de overwinning van Matthias op Daniel Mackenney (3-2, 11-9 in de 5de). Bas, Luuk en Matthias hebben goed gespeeld en laten zien dat er met een goede wedstrijdinstelling mooie resultaten bereikt kunnen worden. Dit is achteraf dan ook op bescheiden wijze gevierd met een goede Big-Mac bij de Vlaardingse Mac-Donalds ….

Team 5 (van coach Rene Bosman). Tjerk begon de eerste partij hoopvol in 5 games met winst! De rest van de sets waren allemaal voor Reflex die al één seizoen wedstrijdervaring hadden. De dubbel is gespeeld door Sander en Dave en ging in drie games (11-8  11-5  11-7) naar Reflex. Verder zijn alle sets in drie games gespeeld in het voordeel van Reflex maar weggespeeld zijn de jongens zeker niet (zie wedstrijdformulier onder). De eerste wedstrijdervaring van team 5 is achter de rug. Dit was andere koek dan de wedstrijden bij de training. Beetje zenuwachtig waren ze. Ook het tellen en de dubbel was opletten geblazen. Wisselen na iedere service, schuin serveren etc. Het was iig een leuke dag!

 

Overige uitslagen:

DHC 2 – TOG 1 7 -3

TOGB 3 – TOG 4 1-9