Lastige competitieronde TOG jeugd

In de derde competitieronde, gespeeld op zaterdag 15 februari, hadden de jeugdteams van TOG het erg zwaar. TOG 1 won als enige team, de overige teams verloren hun uitwedstrijd. Hieronder een verslag:

TOG 1 won uit met 9-1 tegen het Waddinxveense Kwiek. Naast de twee overwinningen van Mark bleven Jordi en Frenk ongeslagen in de 3 enkelspelen. Ook de dubbel werd gewonnen. Met twee opeenvolgende overwinningen heeft de equipe van coach John Koppert zich naar een knappe derde plaats op de ranglijst getafeltennist, net achter FVT (Rotterdam) en DHC (Delft).

TOG 2 ging op bezoek bij Taveri (Ridderkerk), de nummer laatst in de poule. Na een zeer dramatische start en een snelle 5-1 achterstand werd de schade nog enigszins beperkt. Stefano won alle 3 zijn wedstrijden, Luka kon 1 wedstrijd eraan toevoegen. Jeroen bleef dit keer helaas met lege handen.

Het derde team trad in Rotterdam aan tegen een sterk FVT. Al snel keken Matthias, Tijn en Bas tegen een kansloze (en terechte) 5-0 achterstand aan. Tot dan werd ook maar 1 game gewonnen en hadden zij geen enkel grip op de effectvolle services en aanvalsdrift van de Rotterdamse tegenstander. Na de 5e wedstrijd kon TOG meer weerwerk bieden. Matthias verloor nog wel van v/d Sluis (3-1) maar dwong goede winstkansen af. In de 7e wedstrijd wist Bas een sensationele overwinning te boeken op Bruno in 5 spannende games. De eer was daarmee gered. Ook Tijn dwong Bruno in de negende wedstrijd tot het uiterste. In een zeer goede spannende wedstrijd trok Tijn helaas net aan het kortste eind door met 11-9 in de 5e game te verliezen. Het was de beste wedstrijd van de dag. Uiteindelijk werd dus verloren met 9-1.

Het 4e team van TOG ging onder leiding van coach Yoeri Toma op bezoek bij Alexandria’66 uit Rotterdam. Een eerste echte test voor TOG 4 dit seizoen. De koploper in de 5e klasse speelde echter een goede wedstrijd en wist de schade tot een kleine 6-4 nederlaag te beperken. Arend won er knap 2, Sander en Sven wonnen elk ook een enkelspel. De nederlaag heeft vooralsnog geen consequenties voor de positie op de ranglijst. TOG 4 blijft fier de trotse koploper.

TOG 5 trad in Delft aan tegen het sterke Phoenix 10. Het was voor Dave, Sander en Bastiaan een leerzame ontmoeting tegen een team dat eigenlijk een klasse hoger zou moeten spelen. Alleen Sander kon het Phoenix even lastig maken. Tweede game net met 12-10 in het voordeel van Phoenix waardoor alle sets uiteindelijk in drie games naar Phoenix gingen. Het dubbel werd gespeeld door Dave en Sander. Toch knap en moedig gespeeld mannen !