TOG jeugd zet weer prima reeks neer

Foto (vlnr): Dave Bosman, Bastiaan Groenheide en Tjerk Ringelberg (TOG 5). Sander Keur ontbreekt op deze foto.

“Het was weer genieten vandaag …”, zo vatte Jeroen Hendriks de 8e competitieronde van de jeugd treffend samen. Het spel, de inzet, de sfeer en ook de resultaten stemde grote tevredenheid. Hieronder een samenvatting …

Het vijfde team (zie foto) trof kampioenkandidaat Phoenix uit Delft en verloor met 9-1. Tjerk won heel knap een enkelspel, en ook Dave en Bastiaan kwamen dichtbij set winst. Het was dus een heel andere wedstrijd dan de uitwedstrijd in Delft waar TOG nog volstrekt kansloos werd gelaten. Coach Rene Bosman was daarom zeer trots op zijn team dat met de week beter gaat spelen. Chapeau mannen, ga lekker door zo.

TOG 4 vocht een adembenemend mooi en spannend duel uit met Alexandria’66 uit Rotterdam. Ook daarbij een groot compliment aan het goed spelende Alexandria’66! Beide teams dingen mee om het kampioenschap in de 5e klasse, en dat was duidelijk zichtbaar. Zo werden er maar liefst 6 wedstrijden (!) in de 5e game beslist en de spelers waren allemaal gewaagd aan elkaar. Het scoreverloop was grillig en soms uitermate verrassend. Zo won Sergei maar liefst 3 keer, en werd daardoor de grote man van de wedstrijd. Sven (2x winst)  en Arend speelde ook hele goede wedstrijden. Uiteindelijk bleek de winstpartij in de dubbel (Arend/Sven) beslissend en werd een zwaarbevochten 6-4 winst uit het vuur gesleept. Samen met coach Yoeri Toma gaat TOG 4 nu proberen om in de laatste twee duels het kampioenschap naar Maassluis te halen. Zet hem op jongens !!

Team 3 trof ook een kampioenkandidaat. Tegen het Rotterdamse FVT waren Matthias Meester, Luuk Schwencke en Tijn van der Vliet gemotiveerd om een goede uitslag neer te zetten. Helaas lukte dat niet en werd met 1-9 verloren. Echter, de TOGers hadden recht op meer. Matthias en Tijn  leverde 3 schitterende wedstrijden af, maar bleven uiteindelijk met lege hadden. Wel wonnen zij samen het dubbel (wat ook zeer goed was !!). Ook Luuk vocht voor wat hij waard was, maar bleef net zoals zijn teamgenoten met lege handen. Gelukkig kon hij zich wel weer verbeteren ten opzichte van vorige week. Hopelijk kunnen zij het vertoonde spel andermaal doortrekken naar volgende week in de uitwedstrijd tegen Alexandria’66. Een goed resultaat is de mannen van TOG 3 echt gegund !!

TOG 2 nam het thuis op tegen HBM-Taveri uit Ridderkerk. Graag wilde zij een beter resultaat neerzetten dan de nederlaag in de uitwedstrijd. En dat lukte. Jeroen Groenheide, Luka Hage en Eric Kok sleepte nu een verdiend 5-5 gelijkspel uit het vuur. Grote man was (opnieuw) Eric die heel knap 3 enkelspelen won. Jeroen en Luka voegde daar elk nog een overwinning aan toe. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat de equipe van coach Jeroen Hendriks proberen om een derde plaats te veroveren, wat een prima prestatie zou zijn.

Het eerste team tenslotte speelde tegen het Wadidinxveense Kwiek en won met 9-1. Coach John Koppert zag zijn spelers een reeks puike partijen afleveren en zodoende kan het Maassluise vlaggenschip nog steeds meestrijden om het kampioenschap. Mark van Kester (2x winst), Jordi Post (3x) en Frenk Poldervaart (3x) tekende voor de winstpartijen en ook het dubbel (Frenk/Mark) ging naar de Maassluizers. TOG 1 staat nu tweede op de ranglijst en heeft nog twee wedstrijden te gaan om het (grote) gat met de koploper (FVT) te overbruggen. De onderlinge ontmoeting volgt in de allerlaatste wedstrijd. De strijd is dus nog volledig open ….

Foto’s zie hier.

Alle TOG fotoalbums zie hier.