TOG etaleert topvorm

Foto: Drie teams van TOG in een beeld gevangen. Voorgrond: Sander Wakker (TOG 4), midden: dubbel Arend en Luka (TOG 3) en achter: Jeroen Groenheide (TOG 2).

Zaterdagmiddag was het weer eens ouderwets genieten bij de jeugdwedstrijden van TOG. Alle 5 de teams speelde uit, en speelde ook nog eens erg goed. Leuk was ook de ontmoeting met 3 teams van TOGB (Berkel en Rodenrijs, zie foto). Hieronder een verslag.

Team 1 speelde onder coach Jeroen Hendriks uit tegen koploper Phoenix. De Maassluise nummer 2 wist knap met 3-7 te winnen. Jordi Post 3x winst, Stefano Timman 2x winst en Frenk Poldervaart 1x winst. Het dubbel was punt 7. Gezien het programma lijkt er voor team 1 een mooie 2e plaats haalbaar. In de seniorencompetitie (waar dit team ook in uitkomt) was het een dag eerder ook raak. Met een 0-5 overwinning op Alexandria’66 (Rotterdam) wisten zij beslag te leggen op de koppositie in de 5e klasse. Proficiat jongens ! 

Coach Martijn Hendriks zag zijn TOG 2 een fantastische wedstrijd spelen tegen TOGB in Berkel en Rodenrijs. In een uitermate zware competitiepoule spelen Luuk, Jeroen en Sven al wekenlang fantastisch tafeltennis en ook nu lieten ze zich van hun beste kant zien. Ondanks de 2-8 nederlaag (1x winst voor Sven en 1x voor Jeroen) werd zeker positief teruggekeken op deze prestatie. Met een beetje meer geluk in de openingsfase had er zelfs nog meer ingezeten. Wellicht lukt dat de volgende wedstrijd in Maassluis …

TOG 3 en TOGB 3 maakte er beide een zeer boeiend spektakelstuk van. Luuk, Arend en invaller Matthias speelde op de toppen van hun kunnen en vochten zich naar een welverdiend gelijkspel toe tegen dit Berkelse talententeam. Zelden heb ik zo’n prachtige wedstrijd gezien, en met name het dubbel (zie foto) was van grote klasse. Coach Yoeri zag Luka (2x), Arend (1x) en Matthias (1x) de wedstrijden binnenhalen. Gefeliciteerd mannen met de mooie resultaat.

Op de tafel ernaast speelde ook TOG 4 een prima wedstrijd. Na een achterstand van 0-3 was het traditiegetrouwe sterke dubbel opnieuw het breekpunt. Via 1-3 en 1-4 werd een verrassende inhaalrace ingezet en kwam het uiteindelijk zelfs nog met 5-4 voor te staan. Uiteindelijk kwam een terechte 5-5 op het scorebord. De punten werden gehaald door uitblinker Tijn (2x winst, bijna 3), Sander Wakker (1x winst) en Sergei (1x winst).

In Overschie was het opnieuw raak voor TOG 5. Met de derde winst op rij (7-3) staat het nu zelfs 2e op de ranglijst achter het oppermachtige VVV (de tegenstander van volgende week). Tjerk en Sander Keur wonnen hun drie enkelspelen, Bastiaan speelde goed maar kwam net nog even tekort, en ook werd het dubbelspel in winst omgezet. Volgende week volgt een spannende ontmoeting met koploper VVV (in Maassluis) en hopelijk kunnen ze daar opnieuw hun goede vorm tonen.