Wedstrijdverslagen TOG 1 (week 39/40)

Benieuwd naar de wedstrijdverslagen van team 1 tegen Taverzo en 21-Up ? Lees dan verder hieronder ….

26 september (door Arthur): De helden van TOG (want dat zijn ze na wedstrijd 1 al) gingen vrijdagavond vol goede moed naar de Taverzone in Zoetermeer waar Taverzo de tegenstander was.

Na vorige week een dikke uitslag te hebben gescoord (8-2 tegen Rijnsoever) dachten de helden dat ze terug werden gezet op aarde. Arthur Dukker, Ewoud van Velzen en Jeroen Hendriks mochten het deze avond doen. Sterspeler Ron van der Weiden ging mee voor de support.

Zoals veel mensen weten speel je in de Taverzone niet echt prettig, zo ook deze avond. In het pittoreske zaaltje stonden maar liefs 6 tafels, geen afzetting, plafond te laag, enz. enz.

Je zou dan denken dat veel bezoekende verenigingen er last van hebben -dat is ook zo- maar ook de thuisploeg heeft er last van. Dat bleek wel bij onze tegenstander.

Dukker beet het spits af tegen de kopman van Taverzo (Zweipfenning) en won een toch wel een rare pot in de volle 5 games: 0-1.

Daarna was het aan (net terug van vakantie) Hendriks die tegen Beerman mocht spelen. Je zag dat vakantie nog in de benen zat want de 1e game verloor hij nog. Daarna had Jeroen de smaak te pakken en won in 4 games: 0-2.

Van Velzen was daarna aan de beurt en speelde als vanouds lekker; serveren, schuiven en spinnen maakte hem niks uit. Hij tikte Devilee weg met 0-3.

Ja jullie lezen het goed 0-3 ! De helden bleven lekker ballen, geen druk en niet ergeren aan de zaal.

De dubbel is zo kan je wel zeggen altijd een zekerheidje maar … dat hoeft niet altijd zo te zijn natuurlijk. We wonnen hem wel in 5 games maar het was nog niet het superdubbel wat we vorig seizoen hadden gezien. Tussenstand: 0-4.

Na de dubbel gingen de helden door. Dukker won zijn potjes, van Velzen verloor alleen nog van de kopman (wat geen schande is) en Hendriks … ach ja, stond tegen zichzelf te spelen. Hij verloor kansloos van Devilee maar revancheerde zich knap tegen Zweipfennig .

Geloof het of niet de einduitslag was net zoals vorige week 2-8 !

TOG gaat aan kop in poule 1 E maar er moet wel bij gezegd worden dat sommige teams nog niks hebben gespeeld

Trekken onze helden deze goede lijn door en zit er een grote verassing te komen?

Eerst volgende week uit tegen 21-Up …

 

3 oktober (door Arthur): Na twee goeie tegenstanders getroffen te hebben (en gewonnen!), moesten we vandaag uit tegen 21-Up.

Onze helden vertrokken vanuit Vlaardingen richting het centrum van Rotterdam. In de auto werd er voorzichtig gesproken over het kampioenschap er werden grapjes gemaakt, ja de sfeer zat er weer lekker in .

Waar het vorige week zo pittoresk Taverzo was, kwamen we nu in een iets andere buurt uit. Afijn, we hadden een parkeerplek en gingen naar de gymzaal van 21-Up.

De opstelling van vanavond van 21-Up was Sintmaartensdijk, Mertens, Schepens tegen ons gouden trio Dukker, Hendriks, vd Weiden.

Dukker beet het spits af tegen Sintmaartensdijk. Dukker had hem snel in de tang: 0-1.

De tweede wedstrijd was Mertens – Hendriks en die was van hoog nivo. Beide waren aan elkaar gewaagd en het werd een spannende 5-setter die werd beslist in …..13-11 voor Hendriks: 0-2

Wedstrijd 3 was Schepens – vd Weiden. Na een valse start van vd Weiden won hij drie games op rij: 0-3.

De helden waren weer op dreef. Na de eerste ronde een 0-3 tussenstand … wie had dat gedacht ! En dat terwijl vd Weiden “moe was” omdat die de hele dag had gewerkt en gister ook nog duo heeft gespeeld, bullshit!

De dubbel liep weer als vanouds …. de eerste 2 games dan, daarna was  het een fouten festival van het dubbel dat tot nu 11 dubbels op rij ongeslagen is in competitieverband. Dukkker was niet bij de les en maakte veel fouten, Hendriks deed gezellig mee en zo kwam het op een 5e game aan. Echter, de 5e game maakt altijd wat los bij Dukker/Hendriks en zo werd alsnog met 11-5 de laatste game gewonnen. 0-4.

Nu kan ik jullie  over alle wedstrijden wat vertellen maar dat doe ik niet , het komt er op neer dat we de rest ook wonnen en dus met 0-10 vertrokken uit 010 .

Wel moet gezegd worden dat Sintmaartensdijk tegen Ron opgaf, en ook tegen Jeroen niet speelde. Dukker moest als enige alle drie de potjes uitspelen.

Oh ja, onze vierde held kwam ons ook nog aanmoedigen -nou ja aanmoedigen- hij heeft de laatste 2 games van de avond gezien maar heeft ons naar de 0-10 zege geholpen. Ewoud bedankt!

Na een drankje kwamen we op het idee bitterballen te gaan eten bij de Mac.

Op de terugweg werd er natuurlijk volop gefeest, werd er nu al een opstelling gemaakt hoe en wat we volgend seizoen in de hoofdklasse moeten doen, en werd er vooruit gekeken naar volgende week.

Bij de Mac kwamen we erachter dat de bitterballen op waren, beetje jammer maar vd Weiden wist een tentje waar ze ze nog wel hadden. Je raad het al: het tentje had ook geen bitterballen … nou ja dan maar patat met frikandellen.

En zo geschiedde deze avond met een 0-10 winst op 21-Up, hebben we lekkere patat gegeten en staan we met 26 punten bovenaan, en vd Weiden en Dukker nog steeds 100%!

Volgende week de kraker thuis tegen Taveri …