TOG laat zich zien op Landelijke Dag van het Talent 2014

Foto: Bastiaan, Xander en Martijn samen met wereldtopper Li Jiao.

Zondag 2 november speelde de allerjongste TOG’ers mee met de Landelijke Dag van het Talent in Arnhem. Het werd een erg leuke dag voor Xander, Martijn en Bastiaan met tal van verschillende activiteiten. Naast coördinatie oefeningen werd een toernooi gespeeld, en kregen zij zelfs de kans om tegen Li Jiao te spelen! Hieronder een verslag van deze geslaagde, gezellige en leerzame dag … 

Foto’s zie hier. Filmpjes zie hier.

De dag begon al vroeg. Om 8:00 uur zaten Bastiaan en Martijn al in de auto naar Papendal. Aangekomen in Arnhem voegde ook Xander zich bij de TOG afvaardiging. Na het in ontvangst nemen van de shirts en rugnummers werd aangevangen met een leuke gezamenlijke warming-up (gegeven door Elena Timina) gevolgd door een serie coördinatie oefeningen. De behaalde scores werden daarbij keurig bijgehouden door een grote groep begeleiders. Deze begeleiding deed het perfect gedurende deze dag, waarvoor oprechte complimenten! De TOG’ers deden het prima en waren zodoende direct lekker opgewarmd voor het middagprogramma.

Na het verorberen van het lunchpakketje werd een toernooitje gespeeld dat bestond uit 3 rondes. In de eerste ronde werd al direct duidelijk dat Bastiaan, Martijn en Xander in goede vorm staken. Er werden zeer goed en ontspannend getafeltennist en alle drie wonnen ze direct hun wedstrijdjes. In de tweede ronde werd het toernooi vervolgd in de eigen categorie (D). Alle drie kwamen in deze categorie uit, en al snel bleek dat ze alle drie tot de sterkere D-spelers behoorde. Samen met een grote groep spelers van Red Stars uit Venray werd onderling een aantal spannende wedstrijden gespeeld.

Na de tweede ronde verzamelde alle deelnemers zich rondom een demonstratie van Dicky de Jong en Li Jiao. Li Jiao is een van de beste speelsters in de wereld en het was natuurlijk leuk om haar live bezig te zien. De demo was superleuk en ook erg leerzaam. Ook mocht iedereen een korte rally met zowel Dicky als Li Jiao spelen. Flimpjes hiervan zijn terug te vinden op de website hier.

Na de demonstratie werd de D-finalepoule van 4 gespeeld waarin Xander, Bastiaan en Martijn alle 3 terecht waren gekomen. Een zeer knappe prestatie van deze kanjers dus! Deze “finale” werd uiteindelijk gewonnen door Xander, voor Bastiaan en voor Martijn! TOG op 1, 2 en 3 dus!

De dag werd vervolgens rond half zes afgesloten met een heuse cooling-down. Als aandenken van deze dag kreeg ook iedereen een oorkonde als aandenken. Als een fraaie afsluiter zijn de TOG’ers vlak voor vertrek naar Maassluis/Maasdijk ook nog met Li Jiao op de foto geweest. Wij hopen er volgend jaar weer bij te wezen !!

Voor meer impressies zie foto’s hier. Zie filmpjes hier.