Spannende laatste competitieronde TOG levert kampioenen!


Fotobijschrift: Boven: René Jungschläger, Martijn Kronemeijer en Rajender Soekhlal kampioen met TOG 2. Onder: John Koppert, Frenk Poldervaart, Jordi Post en Mark van Kester kampioen met TOG 5.

In de laatste speelronde was het voor een aantal teams nog spannend. Zowel TOG 2 als TOG 5 (DUO) bij de senioren als ook TOG 1 bij de jeugd konden kampioen worden. Eerder werd TOG 6 ook al kampioen in de DUO competitie. Lees verder hieronder.

Martijn Kronemeijer, René Jungschläger en Rajender Soekhlal van het tweede team van tafeltennisvereniging TOG hebben de titel in de vierde klasse binnengehaald. Bij ’t Centrum werd er met 8-2 gewonnen, voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Martijn en René wonnen al hun partijen, Rajender verloor er twee. TOG 2 promoveerde eerder naar de derde klasse maar dat was na een tweede plaats in de vierde klasse.

Ook Duo 5 is kampioen. Een 2-3 nederlaag (Mark van Kester 1, Jordi Post 1) was tegen ’t Centrum voldoende. Ook Frenk Poldervaart en John Koppert maken deel uit van dit kampioensteam. 

TOG 1 verloor bij kampioen Taveri met 8-2, Arthur Dukker was er verantwoordelijk voor de twee punten. Jeroen Hendriks en Ewoud van Velzen bleven op nul. TOG 1 is als tweede geëindigd. TOG 3 werd derde, en won de laatste wedstrijd bij TOGB met 6-4 (Dennis Breevaart 3, Joyce van der Velde 1, Yoeri Toma 1). De Repelaer-TOG 4 werd 5-5 (Sanjay Soekhlal 3, Jos van Nierop 1). Duoteam hoefde niet meer te spelen en eindigde als derde in de competitie. De uitslagen bij de andere duoteams: TOG 2-De Treffers 3-2 (Martijn Hendriks 1, Paul Maan 1), TOG 3-Alexandria’66 1-4 (Martijn de l’Ecluse 1), TOG 4-FVT 2-3 (Hans Groenheide 1). 

 

Eerste jeugdteam redt het niet

TOG 1 bij de jeugd had kampioen kunnen worden maar op de laatste competitiezaterdag waren er nog drie concurrenten. Frenk Poldervaart (1), Jordi Post (1) en Mark van Kester (0) kwamen in hun eigen wedstrijd bij Dordrecht echter tekort, met 8-2 werd er verloren. TOG 2 sloot een zwaar seizoen af met een 9-1 nederlaag tegen DHC (Sven Terlaak 1). FVT-TOG 3 werd 5-5 (Bas Vijfvinkel 3, Luka Hage 2). Dordrecht klopte TOG 4 met 9-1, Matthias Meester redde de eer. TOG 5 speelde weer een aantal mooie partijen tegen het sterke VVV in Leidschendam die kampioen zijn geworden in de Pupillen C met een bijna dubbel aantal punten ten opzichte van het tweede geplaatste Sliedrecht sport. Sander had last van opstartproblemen en had zijn eerste set niet veel in te brengen. Daarna mocht Dave aan de bak die de eerste twee games overtuigend wist te winnen. Met een paar mooie rally’s ging ook deze set in 5 games naar VVV. De dubbel met Sander en Dave ging redelijk gelijk op (11-9 11-8 en 11-7) maar het punt ging toch ook weer naar VVV. Inmiddels was Sander opgewarmd en won de eerste game met 9-11. De tweede game verloor hij net met 12-10. Ook deze spannende set ging in 4 games naar VVV. Daarna zijn alle partijen in drie games gewonnen waarbij Sander met een spannende partij (9-11 10-12 en 11-13) de eer heeft weten te redden! Ook Bastiaan liet goede wedstrijden zien, echter VVV was nog net even een maatje te groot en miste of en toe wat (arm)-lengte.

 

Geen zaal op 5 december

In verband met het Sinterklaasfeest heeft TOG aanstaande vrijdagavond geen beschikking over de Olympiahal.

Door: Jos van Nierop en Rene Bosman