Ongekende successen op Zuid-Hollandse kampioenschappen

Het was een onvergetelijk weekend in Schiedam. TOG greep maar liefst 3 afdelingstitels en tal van hoge eindklassenringen. Jeroen Groenheide en Martijn Hendriks werden kampioen in hun enkelspelklasse; Dennis Breevaart en Robert Kuiper namen de dubbeltitel mee naar Maassluis. Lees verder hieronder …

Jeugd verslag (door Jeroen Hendriks):

Waar vooraf vrijwel niemand in geloofde, en zeker trainers Ewoud en Jeroen niet, is toch gebeurt. Op de vrijdagavond training bedacht Ewoud dat Jeroen bij een afdelingstitel voor de gehele groep hamburgers ging bakken. En ja je raadt het al, Jeroen Groenheide wist in zijn leeftijd- en speelsterkte klasse de afdelingstitel te grijpen. Jordi Post en Bas Vijfvinkel werden in hun klasse respectievelijk 5e en 7e. Een zeer knap resultaat van dit TOG trio. Jeroen begon de dag met een nipte nederlaag van 3-2 waarna hij echt op stoom kwam. Met 2 overwinningen van 3-0 werd hij uiteindelijk 2e in zijn poule. In de 1/8e finale wist hij van een groepswinnaar met 3-0 te winnen waarna hij via een 3-1 overwinning de halve finale behaalde. Na een moeizame start en een nipte 11-9 winst in de 1e game ging hij steeds beter spelen en wist ook deze wedstrijd makkelijk met 3-0 te winnen. In de finale speelde hij tegen een speler van het Delftse Phoenix en na een zeer goede start kwam hij snel met 2-0 voor. In de 3e game leek hij de titel snel binnen te halen. Zijn tegenstander ging alles of niets spelen en dit werkte. Na een 13-11 nederlaag werd het toch weer spannend. De 4e game werd een ware thriller en de zenuwen begonnen ook aan de kant te komen. Na een paar gemiste matchpoints wist hij de 4e game en de afdelingstitel met 13-11 binnen te halen. Proficiat Jeroen!

Jordi won zijn poule vrij simpel door slechts 2 games te verliezen. De kwartfinale was zijn eindstation. Tegen een zeer verdedigend spelende tegenstander van Pecos kwam hij te vaak in de problemen waardoor er in 4 spannende sets verloren werd. Uiteindelijk won hij zijn laatste 2 wedstrijden alsnog waardoor hij zeer knap 5e werd. Bas  speelde een zeer sterk toernooi en beloonde dit met een mooie 7e plaats. In de poule speelde hij al erg goed en verloor alleen van een 2 klassen hoger spelende speler van Trefpunt. In de kwartfinale en de 1e wedstrijd om de strijd van plek 5-8 kwam hij helaas niet tot winst. In zijn laatste wedstrijd van de dag kwam hij 2-0 achter maar op karakter haalde hij als nog een 3-2 overwinning binnen. Klasse boys!

Mark van Kester, Frenk Poldervaart, Luka Hage en Tijn van der Vliet kwamen helaas niet in de hoofdronde terecht. Ondanks goede wedstrijden viel het kwartje net de verkeerde kant op. In de troostronde troffen Mark en Frenk elkaar al snel. Frenk won deze wedstrijd en sloot het toernooi uiteindelijk op een  11e plek af. Mark kwam niet verder dan plek 13. Deze team 1 spelers kunnen toch terug kijken op een geslaagde en leerzame dag.

Luka en Tijn troffen elkaar ook al snel in de verliezersronde. Luka won nipt in 5 games van Tijn en kwam hierdoor bij de laatste 8 van het troosttoernooi. Verder dan de 8e plek kwam hij helaas niet.

Het was voor onze jongens weer een geslaagde dag en we kunnen zeer trots zijn op de prestaties en wedstrijden die wij hebben gezien.

Senioren verslag:

Bij de senioren werden ook een aantal puike prestaties geleverd en greep TOG maar liefst twee titels. Het enkelspel bij de F-licenties ging naar Martijn Hendriks en het dubbel in diezelfde licentie was voor Robert Kuiper en Dennis Breevaart. Voor Martijn was dit de 3e finale op rij (!) en de eerste keer dat hij de finale wint. Robert en Dennis bereikte de 1e plaats door 2 ware thrillers op rij te spelen. De halve finale was zinderend en werd beslist op 14-12 in de 5e game. De finale ging in een flow naar 3-1. Super gedaan mannen !! Rest volgt later …..