Prima seizoensopening voor TOG jeugd

Foto: Bas Vijfvinkel (links) en Sander Keur (rechts) sterk in de eerste competitiewedstrijd (bron: www.tabfotografie.nl)


De voorjaarscompetitie voor de jeugd is weer van start gegaan. Met 4 teams in de Parkietzaal was het zaterdag dus weer gezellig druk. Direct al werden er tal van opvallende resultaten neergezet. Van de 4 wedstrijden werden er 2 gewonnen en 2 verloren. Hieronder een verslag …

Het eerste team ontmoette een onvolledig team van Phoenix uit Delft. Tegen 2 spelers lieten Jordi Post, Mark van Kester en Frenk Poldervaart er geen gras over groeien en wonnen met de maximale cijfers: 10-0. Een geweldige start dus voor de mannen van coach Jeroen Hendriks die daarmee de eerste lijstaanvoerder wordt in de tweede klasse.

Ook TOG 2 knokte zich naar een prachtige zege toe tegen Taveri Ridderkerk. Vorig jaar werd in deze klasse nog louter (dik) verloren maar dit keer werd dan eindelijk gewonnen: 6-4. Coach John Koppert zag zijn manschappen knap terugkomen van een 2-3 achterstand. Jeroen Groenheide klopte 2 tegenstanders, Luka Hage won er 1 en Bas Vijfvinkel won er zeer knap 3 (als debutant in de derde klasse)! Een hele fraaie teamprestatie dus met een glansrol voor Bas.

Onder leiding van coach Yoeri Toma speelde ook TOG 3 tegen een team van Taveri. Tijn v/d Vliet en Sander Wakker konden elk een wedstrijd winnen zodat er uiteindelijk 2-8 werd verloren. Ondanks de nederlaag werd er goed gespeeld en was ook Sergei Boekestijn in zijn eerste wedstrijd niet ver verwijderd van set winst. Tijn was zelfs dicht bij een tweede overwinning maar verloor net aan in de vijfde set.

TOG 4 speelde zijn eerste wedstrijd in de vijfde klasse en zal deze niet snel vergeten. Xander Fortuin debuteerde als 9 jarige speler (!) als competitiespeler en pakte direct in zijn allereerste wedstrijd een sensationele overwinning. Ook de 8 jarige Bastiaan Groenheide deed hem dat na tegen diezelfde speler (van Vriendenschaar uit Gouda). Een prachtig en onverwacht resultaat dus wat deze welpen hebben laten zien. Tenslotte was daar ook Sander Keur. Sander liet al een uitstekende vorm zien op de trainingen en wist dat nu ook te vertalen naar de competitie. Met twee fantastische overwinningen loodste deze aanvoerder het team naar 4 welverdiende punten. Eindstand een eervolle 4-6.