Prachtig competitiedebuut Tijn Vogel

Foto (vlnr): Bastiaan Groenheide, Martijn van Toor en Tijn Vogel van TOG3 (zonder teamgenoten Xander Fortuin en Sander Wakker).

Een jaar lang heeft Tijn Vogel niet getafeltennist. Tijn kampte vorig jaar met een vervelende ziekte maar kwam terug. En hoe …! In zijn allereerste competitiewedstrijd won hij 2 van zijn 3 partijen tegen een sterke ploeg uit Nieuwkoop. Lees verder hieronder.

Zonder enige ervaring in het spelen van competitiewedstrijden mocht Tijn direct als eerste beginnen in de openingspartij tegen Talani uit Nieuwkoop. Hij deed dit op fantastische wijze en won direct al afgetekend met 3-0! Een prachtig begin werd direct gevolgd door twee prachtige wedstrijden van Bastiaan en Martijn. Bastiaan speelde zelfs zo goed dat de tegenstander in hem een toekomstig wereldtopper zagen. Martijn vocht voor wat hij waard was tegen de sterkste speler van de Nieuwkopers maar moest net als Bastiaan toch een nederlaag slikken. Het dubbel wat volgde was er een om in te lijsten. Een zeer spannende strijd werd helaas met 12-10 in de vijfde set nipt verloren door Tijn/Martijn, maar het was echt een schitterende duel. Na de 3-1 en de pauze volgde de wedstrijden zich in hoog tempo op doordat op twee tafels verder werd gespeeld. Dit was niet echt in het voordeel van TOG want binnen korte tijd stond er 7-1 op het scorebord. Toen waren het echter Tijn en Martijn die alsnog wat welverdiende punten scoorde. Een zeer goed spelend TOG moest dus genoegen nemen met een 7-3 nederlaag tegen een eveneens goed (en zeer sportief) spelend Talani. Het was dus desondanks een leuke middag in een gezellige sfeer met alleen maar blije gezichten!

Ook blije gezichten in Pijnacker alwaar TOG2 het moest opnemen tegen de sterke plaatselijke koploper. Coach John Koppert zag Luka, Bas en Jeroen een prima wedstrijd spelen en verloor heel verdienstelijk met 7-3. Grote man was Jeroen Groenheide die zijn eerste wedstrijden dit seizoen speelde en direct 2 partijen wist te winnen. Ook Bas voegde daar knap een winnende wedstrijd aan toe.

In de uitwedstrijd tegen FVT in Rotterdam had TOG1 het moeilijk maar bleef desondanks goed op de been. Door 3 zeer knappe overwinningen van de in topvorm zijnde Jordi, en ook eentje van Frenk, werd uiteindelijk een kleine maar zeer verdienstelijk nederlaag geleden: 4-6. TOG1 blijft het in zijn debuutjaar in de 1e klasse dus heel goed doen.