Veel strijd in laatste thuiswedstrijd TOG jeugd

Foto (vlnr): Mark van Kester, Frenk Poldervaart en Jordi Post winnen van koploper FvT en doen goede zaken in de strijd om plaats 3 in de 1e klasse.

In de zevende competitieronde speelde de drie TOG jeugdteams hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen drie zeer sterke tegenstanders werden mooie en vooral spannende wedstrijden gespeeld. Zie verslag onder …

Team 1 (Jordi Post, Mark van Kester en Frenk Poldervaart) ontving koploper FvT uit Rotterdam. In een mooie, sportieve en meeslepende strijd was het uiteindelijk TOG dat aan het langste eind trok. Daarmee leidde FvT direct ook zijn eerste nederlaag en boekte TOG zijn tweede overwinning op rij. Met een prachtige en toch wel verrassende 6-4 overwinning deden de mannen goede zaken in de strijd om plaats 3. Jordi, Mark en Frenk speelde zelfs zo goed dat een nog grotere overwinning in de lucht hing. Jordi was onklopbaar en pakte 3 overwinningen (en het dubbel met Frenk). Frenk pakte ook heel knap 2 winstpartijen. Mark was heel dicht bij een overwinning, speelde erg goed, maar moest uiteindelijk toch zijn tegenstanders feliciteren. FvT zal ondanks deze nederlaag waarschijnlijk wel de (terechte) kampioen in de 1e klasse gaan worden.

Ook TOG 2 ontving de koploper. Pijnacker is veruit de beste ploeg in deze competitie en wint alle wedstrijden met dikke cijfers. Tot nu toe kon alleen TOG wat weerwerk bieden en ook deze zaterdag hadden de bezoekers het lastig. Door het wederom sterke optreden van de formatie van John Koppert werd het opnieuw een eervolle 3-7 (nederlaag). Een puike prestatie van Jeroen Groenheide (2 winstpartijen), Bas Vijfvinkel (1 winstpartij) en Tijn van der Vliet. TOG 2 is bezig met een hele goede reeks resultaten en heeft de weg naar boven zeer nadrukkelijk gevonden. Met een stevige eindsprint in de laatste twee wedstrijden lijkt een tweede plaats zelfs nog tot de mogelijkheden te behoren.

TOG 3 speelde ook een hele sterke wedstrijd tegen het eerste team van Talani. Ondanks het grote leeftijdsverschil tussen de Maassluise formatie en de Nieuwkoopse tegenstanders waren de verschillen kleiner dan de eindstand doet vermoeden. Met de 7-3 mocht Talani zich zeker in de handjes knijpen. Absoluut hoogtepunt was wel het dubbel van Xander Fortuin en Martijn van Toor. De 2 welpen vochten voor wat ze waard waren, speelde heel erg sterk en spectaculair, maar verloren uiteindelijk toch met 3-1 van het sterke Nieuwkoopse dubbel. Ander hoogtepunt was de enkel overwinning van Xander en de dubbele winst van Sander Wakker. Helaas bleef Martijn dit keer zonder overwinning. Volgende week hopen de Maassluizers de 4e plaats in de ranking te verdedigen tegen de nummer 5 (Gorkum).