Oud-leden TOG halen tafeltennisbatjes uit het stof

Het reünietoernooi van tafeltennistoernooi TOG was afgelopen vrijdag weer een gezellig en sportief samenzijn met onder andere oud-leden, leden en Old Stars (de 55-plusgroep van de donderdagochtend).

Voorafgaand aan het toernooi laat Dirk van der Kooij lachend een foto zien van het doosje waarin zijn tafeltennisbatje zit toen hij het vrijdag pakte: er ligt een dikke laag stof op. Dirk heeft net als bijvoorbeeld Peter Pols meerdere jaren niet getafeltennist, terwijl ze dat vroeger allebei wel op een leuk niveau deden. Bij het spelen blijkt dat de techniek er nog is maar dat een bepaalde vastheid begrijpelijkerwijs ontbreekt.

Philip Stöve kan er een beetje over meepraten. De winnaar van poule A van vorig jaar sport veel maar tafeltennissen was voor hem een jaar geleden. Mopperend over zijn eigen spel moest hij dit keer het onderspit delven tegen eerst Ron van der Weiden en, in de finale, tegen Arthur Dukker.

Poule B ging naar Hans Groenheide, de derdeklasser die in de finale de vroegere – vooral – tweedeklasser Roland Godthelp klopte. In de de C-poule ging de finale tussen twee tafeltennissers die nog niet zo lang oud-lid zijn: Martijn de l’Ecluse klopte Pawel Chrobak.

Ook oud-leden van vele jaren terug namen deel aan het toernooi. Daarbij Wim Fortuin en Maarten Jordaan, allebei 86 jaar en nog behoorlijk fit. Hun gezamenlijke tafeltennisverleden gaat terug tot 1953. Tijdens en na het toernooi werd er door de deelnemers nagepraat over vroeger, nu en ook over ieders prestaties tijdens het toernooi.

Tafeltennissen bij TOG?
Het voorjaarsseizoen is ongeveer afgelopen, eind augustus gaat er weer getafeltennist worden. Bij TOG kun je in competitieverband spelen maar ook recreatief. Dat laatste is mogelijk op dinsdagavonden in de Parkietzaal (van 20.30 tot 22.00 uur). Donderdagochtend is er tafeltennis voor 55-plussers in de Parkietzaal, van 10.00 tot 12.00 uur, nog tot en met 13 juni. Meer informatie over tafeltennissen bij TOG via www.tog-maassluis.nl en bestuur@tog-maassluis.nl.