Maatschappelijke stage Bas

Inleiding

In opdracht van mijn school het vmbo Geuzencollege Vlaardingen (2 de jaars) moet ik dertig uur stage lopen op een vereniging of vrijwilligers groep. Deze stage word maatschappelijke stage genoemd, en is er voor bedoeld om een beetje werk ervaring op te doen. Ik doe mijn stage op de tafeltennisvereniging TOG uit Maassluis. Omdat ik zelf op tafeltennis zit en ik dat een goede manier vindt om mijn dertig uur vol te maken. En het lijkt mij leerzaam om beginnende spelers iets van de sport te leren en zelf iets te leren over het opzetten van een website.

 

 

Stage opdracht

Tijdens mijn stage zal ik een training van ongeveer 36 minuten gaan verzorgen met een beginnende tafeltennisser. In dit programma zal ik de nadruk leggen op het samenstellen van oefenstof, het overbrengen van basisvaardigheden en de communicatie met speler en trainersstaf. De oefenstof zal ik samen met de trainers voorbereiden, uitvoeren en nabespreken. Ik ga ook een warming-up verzorgen bij enkelen trainingen van de jeugd groep.  Samen met de website beheerder van TOG zal ik ook de website bijwerken en mijn verslag op de website plaatsen.

 

 

Opdracht 1

 

De trainingssessie bestaat uit 5 onderdelen:

 

1- Overleg oefeningen met trainersstaf                    

2- Bal hooghouden op het batje forehand\backhand 

3- Loopoefening tussen elke slag naar achter lopen           

4- Oefeningen / multi-bal trainingen                         

5- Opruimen speelveld + materialen                         

6- Nabespreken met trainersstaf + speler                

 

 

De oefeningen heb ik besproken met de hoofdtrainers. Zij vonden het een leuk en leerzaam programma wat goed past bij de beginnende speler (Bouke). Zij gaven aan goed op te letten op een goede technische forehand en dit ook steeds duidelijk tegen hem te zeggen.

 

De training ging heel erg goed. Bouke heeft goed gespeeld en hij vond het ook leuk. Volgende keer moet Bouke meer op de backhand getraind worden. De opslag ging ook best goed, al moet hij nog steeds goed nadenken over het opgooien. De forehand gaat prima. Misschien de volgende keer een forehand topspin leren.

 

De nabespreking was erg goed. De trainers vonden wel dat ik meer aanwijzingen moest geven en dat ik de ballen wat rustiger moet aanspelen. Heel tevreden waren ze over de tijdsduur van de training. Deze was precies zoals ik had uitgedacht.

 

 

Opdracht 2

Bij de warming-up heb ik de spelers (6-12) eerst een paar rondjes laten lopen. Daarna heb ik er een paar opdrachten bij gedaan zoals hakken billen, sprintje trekken, zijwaartse sprongen en springen. Na deze  hardloop oefeningen heb ik ze een paar rekoefeningen laten doen zoals vuisten draaien en enkel-draaien. Ze vonden het een goede warming-up en ze deden goed met de opdrachten mee. Ik heb twee verschillende warming-upen gegeven. De eerste keer vonden de trainers dat ik de opdrachten duidelijker moest uitspreken en de tweede keer ging dat beter. Ik vond het erg spannend om iedereen mee te laten doen, en een goede warming-up te geven.

 

Opdracht 3

Ik heb ook samen met  de website beheerder een artikel geplaatst op de TOG website. In dat artikel stond een wedstrijdverslag van 23 maart 2013. Dat artikel was ingestuurd door de hoofdtrainer Ming Chu. Ook heb ik mij maatschappelijk stageverslag op de website gepubliceerd. Ik heb het volgende schema daarbij gemaakt en gevolgd: