IJzersterk TOG in kampioenschapstrijd

Het was weer eens genieten geblazen voor de vele toeschouwers. In een gezellig drukke Parkietzaal speelde een aantal TOG jeugdteams hun laatste thuiswedstrijden in de voorjaarscompetitie. Er waren ook nog diverse belangen voor de verschillende teams. En dat was duidelijk te merken aan de motivatie en strijdlust van de spelers!

TOG1 speelde tegen het Naaldwijkse SVN. Onder leiding van coach Jeroen Hendriks speelden Jeroen Groenheide, Eric Kok en Luka Hage een fantastische wedstrijd. TOG1 is in een felle kampioensstrijd gewikkeld met Dordrecht en vocht tegen de Naaldwijkers voor elk punt. Uiteindelijk werd een hele mooie 9-1 zege behaald met 3 overwinningen van Jeroen en Eric, en 2 van Luka. Ook het dubbelspel ging naar TOG. Op deze 9-1 zege viel niets af te dingen. Veel partijen werden met 3-0 gewonnen. Ook de enige verliespartij van Luka (2-3, en 11-13 in de vijfde game) had met een beetje geluk nog in Maassluise handen kunnen vallen. Door deze overwinning neemt TOG1 met 1 punt de leiding. Met nog een wedstrijd in het vooruitzicht (tegen De Sprint uit Brielle) wordt het dus een razend spannende ontknoping.

TOG2 trad onder leiding van coach John Koppert aan met Mark van Kester, Frenk Poldervaart en Bas Vijfvinkel. In de strijd om plaats 3 moest dit team spelen tegen het Berkelse TOGB. Het werd een erg leuk en lang tafeltennisgevecht met veel goede en spannende partijen. Maar liefst 8 van de 10 partijen werden pas in de 4e of 5e game beslist! Uiteindelijk stond een 4-6 score op het scorebord maar dat nam niet weg dat er een prachtige wedstrijd is afgeleverd. Bas speelde erg goed en kon zijn stijgende vorm dus vasthouden. Bas won samen met Frenk het dubbelspel. Frenk voegde daar zelf nog 2 enkelspeloverwinningen aan toe. Mark van Kester won er ook 1, en bijna zelfs 2. Op het nippertje verloor hij van de Berkelse Zoey Heemskerk met 2-3. Met deze 4 punten doet TOG prima zaken in de strijd om plaats 3. Met nog 2 wedstrijden in het vooruitzicht gaan zij proberen deze top-3 positie te bewerkstelligen! De inhaalwedstrijd volgende week tegen Alexandria wordt daarom een hele belangrijke. Dus supporters … kom op 13 april allemaal dit team aanmoedigen!

TOG3 is na dit weekend al zeker van een plaats in top 3. Door een geweldige 10-0 zege op TOGB is het team zelfs nog steeds in de race om het kampioenschap! Onder toeziend oog van coach Yoeri Toma lieten Sander Wakker, Matthias Meester en Sergei Boekestijn zien dat zij zien tot de top teams in de Pupillen C klasse behoren. Gemotiveerd, geconcentreerd en met goed tafeltennis werd TOGB met maximale cijfers verslagen. Sommige partijen waren wel close, maar de Maassluisers bleven toch steeds knap aan de goede kant van de score. In de laatste competitiewedstrijd hopen Sander, Matthias en Sergei deze prima vorm mee te nemen naar Rotterdam waar TOG3 zal moeten spelen tegen medetitelkandidaat Twenty-One Up. In een allerlaatste poging om het kampioenschap binnen te slepen beloofd het dus nog een leuke en spannende ontmoeting te worden. Zet hem op mannen, ga voor jullie laatste kans!

TOG4 is momenteel niet te stoppen. Met alweer de vierde 10-0 zege (!) dit seizoen nadert TOG4 nu met grote stappen een mogelijk kampioenschap. Sinds de eerste competitieronde staat dit team al op kop van de Pupillen C klasse en wil deze niet meer afstaan. Vol vertrouwen en met verzorgd tafeltennis werd het Delftse talententeam van Phoenix verslagen zonder ook maar een game te verliezen. Een bijzondere prestatie die maar zeer zelden voorkomt. Luuk Schwencke, Arend Lingsveld en Tijn van der Vliet waren de spelers in grootste vorm, die onder leiding van coach Ming Chu de overwinningen binnenhaalden. Volgende week is er de inhaalwedstrijd in en tegen het Leidschendamse VVV. Een week later volgt dan de absolute topper tegen SETT uit Den Haag. SETT en TOG zullen dan onderling gaan uitmaken wie de uiteindelijke kampioen in deze poule gaat worden. Ook dit beloofd weer een leuke en spannende wedstrijd te worden!