Ook TOG2 en TOG4 winnen!

 

Foto: Team 2.  Links: Bas Vijfvinkel, rechts (vlnr): coach John Koppert, Mark van Kester, Jordi Post en Frenk Poldervaart.

De laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie was voor TOG3 belangrijk in de strijd om plaats 3. In en tegen Pijnacker moesten zij op 20 april 2013 nog wat punten bij elkaar tafeltennissen om de derde plaats zeker te stellen. En dat lukt glansrijk. Met een 6-4 overwinning werd een prima seizoen in stijl afgesloten. Ook kampioen TOG4 speelde zijn laatste wedstrijd. Tegen SETT werd in Den Haag een ruime 2-8 overwinning geboekt.

TOG2, met Bas Vijfvinkel, Jordi Post en Mark van Kester in de gelederen, had aan een gelijkspel genoeg voor een 3e plaats in de einddrankschikking. Met een 6-4 overwinning werd de doelstelling onder leiding van coach John Koppert gehaald. De inbreng van man-of-the-match Jordi Post was daarin belangrijk. Hij won zijn 3 enkelspelen. Mark van Kester deed daar met 2 overwinningen nauwelijks voor onder. Erg goed gedaan Mark! Opvallend was ook de overwinning van Bas Vijfvinkel; zijn tweede in deze competitie. Zijn vorm van de afgelopen weken op de training wordt nu dus ook in wedstrijdverband beloond! Net zoals TOG1 heeft TOG2 (als eerste-jaars vierde klassers) dus een erg goed seizoen achter de rug, waarin zij zich uitstekend staande hebben gehouden. Boven verwachting hebben zij zeer hoge winstpercentages gescoord: Bas (10%), Mark (46%), Frenk (67%) en Jordi (79%). Super gedaan !! 

Zo’n 15 kilometer verder, speelde ook TOG4 zijn laatste competitiewedstrijd. Vorige week werd dit team al kampioen, dus er stond niets meer op het spel. Toch wilde TOG graag nog een goed resultaat neerzetten tegen de nummer 2 op de ranglijst: SETT uit Den Haag. Met Luuk Schwencke, Tijn van der Vliet, Arend Lingsveld en coach Ming Chu werd andermaal een hele ruimte overwinning geboekt: 2-8. Luuk en Arend wonnen er ieder 3, Tijn won er 2. Zowaar ging het dubbel wel voor de eerste keer dit seizoen verloren. Dat mocht de pret echter niet drukken, want met winstpercentages van 81% (Tijn), 86% (Arend), 90% (Erwin) en 93% (Luuk) is het kampioenschap met grote overmacht binnengehaald. Super gedaan mannen!