Spannend sluitstuk TOG jeugd

Foto: Bastiaan Groenheide (TOG 5, muurzijde)  en Jeroen Groenheide (TOG 2) in actie.

Met nog een wedstrijd voor de boeg belooft het volgende week voor de TOG jeugd een spannend sluitstuk van de voorjaarscompetitie te worden. Na de 10-0 overwinning van team 1 en het zwaarbevochten gelijkspel van team 4 staan beide teams nog steeds in de top van de ranglijst. Daarbij heeft team 2 nog een kansje op een top-3 notering. Lees meer hieronder …. 

TOG 1 won met Frenk Poldervaart, Mark van Kester en Jordi Post met maximale cijfers van VVV: 10-0 dus. Ook mede-titelkandidaat FVT won zijn wedstrijd met 10-0. De definitieve strijd om het kampioenschap wordt nu dus volgende week in de allerlaatste wedstrijd beslist wanneer beide teams elkaar ontmoeten in de Maassluise Parkietzaal. TOG zal echter een zeer ruime overwinning moeten boeken om de grote achterstand op de ranglijst goed te maken.

Team 2 verloor nipt van Trefpunt. Stefano Timman versloeg 2 tegenstanders, Luka Hage en Jeroen Groenheide wonnen beide 1 wedstrijd waardoor het 4-6 werd. Er bestaat nog een klein kansje op de 3e plaats wanneer volgende week een goede (ruime) uitslag tegen kampioenkandidaat Pijnacker wordt neergezet.

Het derde team van TOG leed een gevoelige nederlaag tegen Alexandria’66: 9-1. Arend Lingsveld uit team 4 viel in en speelde 3 prachtige enkelspelen. Ook Tijn van der Vliet speelde prima wedstrijden maar werd net als Arend niet beloond. De Maassluise eer werd gered door Bas Vijfvinkel. Door deze fikse nederlaag staat TOG 3 nu allerlaatste op de ranglijst, een plek die het team zeker niet verdient. Volgende week zal alles op alles moeten worden gezet om de rode lantaarn over te dragen aan het Delfse Phoenix.

Het vuurwerk in deze op-een-na-laatste speelronde kwam van TOG 4. Het team wat al de hele competitie bovenaan staat kreeg bezoek van het Zoetermeerse Taverzo. Het werd een prachtig gevecht op het scherpst van de snede. Na een stroeve start (0-2) werd keurig met 5-5 gelijk gespeeld. Sven Terlaak was de grote man aan Maassluise kant door 2 overwinningen en de winst in de dubbel met Sergei Boekestijn te pakken. Sander Wakker en Sergei versloegen beide 1 tegenstander. Volgende week wacht in Rijswijk de laatste wedstrijd tegen Steeds Hoger/TSB alwaar het zal trachten het welverdiende kampioenschap mee naar Maassluis te nemen.

Tenslotte speelde TOG 5 tegen (ook)  Alexandria’66. Het werd een prachtige wedstrijd die besloten werd met een schitterend resultaat: 4-6. Een kleine nederlaag dus tegen een sterk spelende tegenstander. Bastiaan Groenheide en Sander Keur wonnen elk 1 wedstrijd en Tjerk Ringelberg voegde hier 2 winstpartijen aan toe. Goed gedaan jongens !