Jeugd TOGB sterker dan TOG


Foto: TOG 3, TOG 2 en TOG 1 (van voor naar achter) in volle actie in volle Parkietzaal.

In de laatste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie moesten 3 teams van TOG hun meerdere erkennen in TOGB. TOG 2, TOG 3 en TOG 4 kwamen tekort tegen de sterk spelende Berkelse teams. Ook TOG 5 wist de punten niet in Maassluis te houden. Hieronder een verslag.

TOG 1. Verslag volgt later in nieuw artikel.

TOG 2 speelde tegen een sterk TOGB 2 een goede wedstrijd maar verloren toch met ruime cijfers: 1-9. Zonder Jeroen Groendheide en met invaller Matthias Meester werden 5 wedstrijden in 5 games gespeeld waarvan er slechts 1 in winst werd omgezet. Sven schreef deze op zijn conto in de allereerste wedstrijd. Met een beetje meer geluk was de goed spelende Sven zelfs dicht bij een hattrick. Luuk speelde ook prima en was in twee partijen ook bijna de gelukkige. Matthias werkte hard, speelde goed, was een paar keer zelfs dicht bij gamewinst, en liet als invaller dus een prima indruk achter. Al met al kunnen de mannen (gecoacht door John) toch nog wel tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Ook TOG 3 trof een goed en scherp spelende Berkelse formatie. TOGB 3 toonde zich een waar titelkandidaat waardoor een zich een mooi en spectaculair schouwspel ontwikkelde (net als de uitwedstrijd in Berkel). TOG 3 deed wat het kon, maar ging uiteindelijk wat geflatteerd met grote cijfers onderuit: 1-9. Net als bij team 2 gingen ook hier 5 partijen in 5-en waarvan alleen het dubbel (Luka/Bas) gewonnen werd. Het zat dus net niet allemaal mee met de mannen en coach Yoeri, maar … misschien hebben jullie volgende week weer wat meer geluk aan jullie zijde.

TOG 4 deed het tegen TOGB 4 ook zeer verdienstelijk maar verloor desondanks met 6-4. Net als de teams 2 en 3 deed ook dit team mee aan het verliezen van 5-gamers. Tijn wist er wel 1 van te winnen, de andere door Sander Wakker (2x) en Sergei werden nipt verloren. Naast de mooie winstpartijen van Tijn (2x), Sergei (1x) en het dubbel (Sergei/Sander Wakker) hadden ze dus zeker wat meer verdient. In de laatste wedstrijd van het seizoen zullen de mannen van TOG 4 een goed en leuk seizoen op gepaste wijze willen afsluiten in en tegen kampioenkandidaat Dordrecht.

Coach Rene Bosman en zijn TOG 5 kregen Overschie op bezoek. TOG staat keurig tweede op de ranglijst en kunnen deze prachtige klassering waarschijnlijk tot het einde van competitie vasthouden. Tegen Overschie werd echter wel een 7-3 verlies geleden. Sander Keur won netjes twee partijen, en ook Dave pakte zijn potje mee. Helaas moest Bastiaan dit keer drie tegenstanders feliciteren maar speelde wel goed. In zeker twee wedstrijden had hij goede kansen, maar wist deze net niet te verzilveren. Volgende week tegen kampioen VVV (Leidschendam) gaat TOG proberen om een hele mooie (en zeer verdiende) tweede plaats definitief zeker te stellen.