Table Stars bij TOG Maassluis

Op dinsdag 21, woensdag 22 en vrijdag 24 april heeft TOG meegedaan aan de Maassluise Sportweek. Iedereen die interesse had in de tafeltennissport kon vrijblijvend meedoen met de trainingen en spelen tegen TOG’ers. Voor de allerkleinsten (tot 12 jaar) werd met behulp van “Table Stars” ook een leuk speels, alternatief programma aangeboden. Zie verslag hieronder …

Onlangs heeft ook TOG uit Maassluis een start gemaakt met het kennismakingsprogramma Table Stars van de NTTB. De primeur was tijdens de Nationale Sportweek 2015. Gedurende twee inloopavonden werd de belangstellende jeugd de mogelijkheid geboden om op speelse en ongedwongen wijze kennis te maken met de tafeltennis sport.

In de Maassluise Olympiahal was een uitgebreid parcours uitgezet met tal van bewegings- en coördinatie oefeningen. Ook stonden er diverse voorwerpen om balletjes in the mikken. Vooral de paraplu die op meer dan 2 meter hoogte in de lucht hing was een ware hit. Na afloop van het doorlopen van de diverse Table Stars stations konden de kinderen vervolgens een balletje slaan met een TOG jeugdlid of tegen een tafeltennis robot. Ook hier werd veel gebruik gemaakt van interessante voorwerpen om op te mikken, zoals bijvoorbeeld een voetbal spel (met goals) en een hoge toren van plastic bekertjes. Dit vonden de kinderen prachtig om te doen (en zelfs de ouders). De inloopavonden werden in goede banen geleid door enkele vrijwilligers van de club, waarvoor onze grote dank!

Na afloop ontvingen de kinderen een diploma en een fraai Table Stars T-shirt. De kinderen kregen vervolgens ook een uitnodiging om de club andermaal te bezoeken. Inmiddels worden de materialen en oefeningen uit het Table Stars pakket structureel toegepast tijdens de reguliere jeugdtrainingen. Een kleine groep welpen maakt daar nu gretig en met veel enthousiasme gebruik van. Ook in het aankomende tafeltennis jaar zal bij veel worden teruggevallen op Table Stars, en zal vooral worden ingezet bij het trainen van beginnende jeugdleden. Omdat wij bij TOG de meerwaarde van Table Stars onderkennen hebben wij het materialenpakket dan ook aangeschaft. Dit kon mede mogelijk worden gemaakt met behulp van de aantrekkelijke subsidieregeling van de Afdeling West (€250).

Met gebruik van de leuke en gevarieerde oefenstof hopen wij bij TOG in de nabije toekomst nog veel meer kinderen enthousiast te krijgen voor onze sport. De Sportweek was absoluut een goed begin.